ECHIPA EUROCUZA A TRANSFORMAT ORASUL PLOIESTI PENTRU O ZI IN MUZEU VIU

Echipa EuroCuza a revenit cu o nouă activitate duminică, pe 17 septembrie, pentru care aceasta şi-a reluat campania de informare.

Astfel, joi, pe 14 septembrie, membrii echipei, deghizaţi în costume de epocă, au împărţit materiale promoţionale atât pentru activitatea de duminică, cât şi pentru scopul principal pentru care s-a demarat acest proiect. Acest grup de elevi de la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Ploieşti s-a reunit încă din vară pentru a participa la concursul naţional Euroscola, având misiunea de a promova patrimoniul cultural local prin mijloace inedite şi creative.

Pentru a-şi atinge ţelul, una dintre activităţile desfăşurate s-a numit „Muzeul Viu” şi a avut loc la Muzeul de Artă pe 17 septembrie. Acolo, elevii implicaţi în proiect şi-au reintrat în rol cu ajutorul costumelor de epocă şi au făcut turul muzeului timp de 8 ore, de la 9:00 la 17:00. La această iniţiativă s-au alăturat aproximativ 100 de persoane dornice sa descopere comorile ascunse ale muzeului.

Aceasta nu este singura activitate demarată de echipa EuroCuza, aceştia dorind să aducă la cunoştinţă cetăţenilor faptul că muzeul prezintă o importanţă deosebită, dar va dispărea dacă nu ne rupem o fărâmă din viaţa agitată pentru a privi în perspectivă asupra evoluţiei umane. Pentru ale susţine cauza şi a fi la curent cu activităţile viitoare, îi puteţi urmări pe pagina de Facebook a acestora, EuroCuza 2017.