IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.23 septembrie 2021
3 bărbaţi reţinuţi pentru furt calificat
 
La data de 22 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei Rurale de Poliţie Cocorăşti Colţ au efectuat 4 percheziţii domiciliare în 3 comune din Prahova şi una în judeţul Buzău, la persoane bănuite de furt calificat. 3 mandate de aducere au fost puse în executare.
În fapt, în perioada aprilie-iulie a.c., persoane necunoscute ar fi sustras în repetate rânduri, aproximativ 8 tone de materie primă polipropilenă, din cadrul unei societăţi comerciale din comuna Brazi.
În urma perchizitiilor efectuate a fost identificată si ridicată cantitatea de 150 de kg materie primă polipropilenă şi mai mute ambalaje aferente acestui produs, fără a se putea face dovada de provenienţă.
Cei 3 bărbaţi au fost conduşi la sediul secţiei, iar în urma activităţilor desfăşurate, a fost luată masura retinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi sa fie prezentaţi unităţii de parchet cu propunerea luării unei alte măsuri preventive.
Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
La activitate au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ’’Matei Basarab’’ Ploieşti.
Infracţiuni la regimul rutier
La data de 22 septembrie a.c., în jurul orelor 11.50 poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu în municipiu, pe Bulevardul Independenţei, au oprit pentru control un autoturism care circula din direcţia Gara de Sud către Centru.
În urma solicitării documentelor pentru control a fost stabilită identitatea conducătorului autoturismului, în persoana unui bărbat, în vârstă de 51 de ani, din municipiul Ploieşti.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 MG/L alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 20:30, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de verificare a traficului rutier pe Şoseaua Vestului din municipiu, au observat un autoturismul care se afla poziţionat pe bordura care desparte calea de rulare a tramvaiului electric de partea carosabilă. Poliţiştii au identifcat conducătorul autoturismului ca fiind un bărbat. 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.