ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 22 septembrie 2021
În perioada 22 – 23 septembrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 38 misiuni, din care 13 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 22 urgenţe medicale şi 3 alte misiuni de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 3 incendii, precum şi în alte 5 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc. 
24 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 4 accidente rutiere în urma cărora nu au fost înregistrate victime.
Pompierii prahoveni au fost în alertă, marţi în jurul orei 11:16, după mai multe apeluri referitoare la producerea unui incendiu la o rafinărie din municipiul Ploieşti. La sosirea echipajelor de pompieri la locul evenimentului, incendiul se manifesta la coloana fracţionare cu posibilităţi de propagare la celelalte instalaţii de cocsare. Imediat, după izbucnirea incendiului Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă a acţionat cu 7 autospeciale de stingere. O parte din personal a fost evacuat de către operatorul economic. La faţa locului, pentru gestionarea situaţiei de urgenţă au fost mobilizate 5 autospeciale de stingere, 2 descarcerări, 2 ambulanţe SMURD, 1 autoscară şi 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă.
Având în vedere degajările de fum, pentru protecţia populaţiei aflate în proximitatea zonei a fost emis un mesaj de avertizare RO-Alert. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza autoaprinderii, respectiv scurgerii de poduse petroliere supraîncălzite în contact cu oxigenul. Din fericire, nu au fost persoane rănite sau afectate în urma evenimentului.
Marti noapte, în jurul orei 00:12, în Piaţa 1 Decembrie din muncipiul Ploieşti a izbucnit un incendiu la un fast food. La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta cu flacără şi degajare de fum la un aparat de gătit. Flăcările au cuprins o suprafaţă de aproximativ 5 mp, cu posibilităţi de extindere la întreaga construcţie. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui aparat de gătit nesupravegheat ori supraîncălzit.
 
Foto cu caracter ilustrativ