MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate susţin cu 563.000 lei performanţa a 581 de tineri sportivi şi artişti

Din Prahova au obţinut finanţare:

Fierar Adrian-Octavian

patinaj viteză

Komarov Andrada Ekaterina

tenis de câmp

Niţu Gabriel-Eduard

patinaj viteză

Rupa Cristian-Emanuel

clarinet

Stoica Florentina Nicoleta

vioară

The Hit List

film

Vlad Diana Georgiana

karate

Vlad Natalia Ecaterina

karate

Pe parcursul celor 16 ediţii, din Prahova au fost finanţate 81 de proiecte cu suma totală de peste 162.000 lei în beneficiul a 90 de tineri sportivi şi artişti.

Anul acesta, 581 de tineri sportivi şi artişti obţin finanţare în valoare totală de 563.000 de lei;
 
În cadrul celor 16 ediţii ale programului, între anii 2006-2021, au fost acordate finanţări în valoare de peste un milion de euro, respectiv 5.467.000 lei, pentru 3.062 de tineri talentaţi.
 
 MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate anunţă rezultatele concursului de proiecte din cadrul celei de-a 16-a ediţie a Programului MOL de promovare a talentelor. Prin intermediul acestui program, 186 de proiecte din domeniile artei şi sportului vor primi finanţare în valoare de 563.000 lei, 581 de tineri sportivi şi artişti devenind beneficiarii direcţi ai acesteia. De la prima ediţie a acestui program, din 2006 şi până în prezent, 3.062 de tineri sportivi şi artişti au primit finanţare pentru proiectele lor, suma totală alocată fiind de 5.467.000 lei.
Din echipa României la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au făcut parte şase sportivi beneficiari ai diferitelor ediţii ale Programului MOL de promovare a talentelor: Szőcs Bernadette – tenis de masă, Incze Kriszta – lupte libere, Robert Glinţă, Daniel Martin şi David Popovici – înot, Miklós Andrea – atletism. David Popovici a obţinut locul 4 la 200 metri liber şi locul 7 la 100 metri liber, Szőcs Bernadette locul 5 la dublu mixt şi în echipă, Incze Kriszta şi Robert Glinţă locul 8 la lupte libere, respectiv 100 metri spate.
“Suntem foarte mândri şi foarte bucuroşi că am ajuns la cea de-a 16-a ediţie a programului MOL pentru susţinerea tinerelor talente. Tinerii pe care i-am sprijinit de-a lungul acestor ani şi-au demonstrat valoarea atât la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cât şi la diferite alte competiţii interne şi internaţionale. Pentru noi, echipa MOL România, este o onoare că le-am putut fi alături încă de la început, iar faptul că unii dintre ei sunt deja parte a unei elite internaţionale, reconfirmă valoarea programului nostru, rigurozitatea metodelor de selecţie şi ne alimentează energia pentru a merge mai departe”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.
La ediţia din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost înscrise 409 proiecte, prin care 1.114 de tineri sportivi şi artişti au solicitat finanţare în valoare totală de peste 2.667.000 de lei. Alocarea fondului de 563.000 lei s-a făcut în urma selecţiei realizate de către juriile specializate din sport şi artă, fiind declarate câştigătoare 186 de proiecte, prin care obţin finanţare 581 de tineri talentaţi. Cele 99 de proiecte  sportive sunt susţinute cu suma totală de 223.000 lei, cele 53 din  domeniul artelor cu 200.000 lei, iar cele 34 de proiecte din categoria de vârstă de peste 18 ani cu 140.000 de lei.
„Bucuria acestui moment, faptul că am ajuns la cea de-a 16 -a ediţie a acestui program, ne-a fost umbrită de despărţirea de Ivan Patzaichin. Timp de şapte ani el a făcut parte din juriul Programului MOL de susţinere a tinerelor talente şi a fost pentru noi o onoare să îl cunoaştem şi să beneficiem de prezenţa şi  priceperea lui în identificarea tinerelor talente. Îi mulţumim pentru că ne-a fost alături, pentru că ne-a servit drept exemplu şi nu putem decât să promitem că mergem mai departe, purtându-l în gândurile noastre”, a declarat András Imre, Directorul Executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.
Listele proiectelor finanţate parţial sau integral sunt publicate pe www.molromania.ro şi www.pentrucomunitate.ro
 
Sursa: Comunicat Fundaţia Pentru Comunitate