ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 20 septembrie 2021
 
În săptămâna 13 – 20 septembrie pompierii militari prahoveni au stins 26 de incendii şi au salvat o persoană aflată într-o situaţie de urgenţă. Peste 185 de salvatori au fost zilnic la datorie. 
În perioada menţionată, s-au înregistrat 314 misiuni din care 95 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 211 cazuri SMURD, precum şi 58 acţiuni pentru protecţia comunităţilor. 
De asemenea, în saptămâna precedentă, 235 de persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă, iar alte 7 persoane şi-au pierdut viaţa în situaţii de urgenţă şi urgenţe medicale. 
Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 34 accidente rutiere, 16 persoane fiind transportate de urgenţă la spital.
Inspectorii de prevenire au derulat 8 controale preponderent la unităţile de învăţământ din judeţ. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcţionării, însă au fost aplicate 3 amenzi, în cuantum de 22.500 lei. Pe timpul verificărilor au fost depistate 77 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 19 au fost înlăturate pe timpul desfăşurări acestor acţiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 77 de sancţiuni, cuprinzând 63 avertismente şi 3 amenzi.
Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 5 exerciţii de alarmare, evacuare şi intervenţie la locul de muncă, în caz de incendiu cu 123 participanţi şi 8 instruiri la operatori economici şi localităţi cu 111 participanţi.
Având în vedere că statistica specifică acestei perioade relevă o creştere a numărului de incendii (15), în special pe fondul igienizărilor de sezon, le reamintim cetăţenilor că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetaţie uscată şi gunoi menajer atrage după sine aplicarea de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi de până la 6.000 lei. 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor.