IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.20 septembrie 2021
Reţinut pentru furt calificat
La data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 12.20, poliţiştii Secţiei nr.2 de poliţie rurală Floreşti au fost sesizaţi prin apel 112, despre faptul că unei femei din comuna Filipeştii de Târg, i-au fost sustrase o sumă de bani şi mai multe bijuterii din autoturismul parcat în curtea imobilului unde locuieşte.
 
Din verificări a reieşit faptul că, în nopatea de 18/19 septembrie a.c., în jurul orei 00.00 femeia ar fi parcat autoturismul personal, în curtea imoblilului unde locuieşte, fără însă a-l asigura, întrucât închiderea centralizată nu funcţionează.
 
A doua zi, în jurul orelor 12:00 s-a deplasat la autoturism, ocazie cu care a constatat că din torpedoul acestuia i-au fost sustrase o sumă de bani şi mai multe bijuterii din aur, ce îi aparţineau.
 
În baza sesizării, s-a constituit echipa operativă care a reuşit identificarea posibilului autor, în persoana unui bărbat de 38 de ani din Ploieşti, astfel că a fost condus la sediul unităţii în vedera audierii, recunoscând fapta comisă.
 
Ulterior, acesta i-a condus pe poliţişti la imobilul unde locuieşte, unde depozitase bunurile sustrase dar şi o mare parte din bani.
 
Bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive .
Acţiuni ale poliţiştilor prahoveni
 
La data de 19 septembrie, poliţiştii prahoveni au desfăşurat acţiuni pe raza judeţului, în localităţile Sinaia, Vălenii de Munte, municipiul Ploieşti, cât şi pe raza de competenţă a Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi. 
 
În cadrul acţiunilor au fost efectuate verificări atât pe linia prevenirii şi combaterii încălcării măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS CoV-2, având în vedere creşterea numărului de îmbolnăviri din ultimele zile, prevenirii şi combaterii infracţiunilor ce aduc atingere persoanei şi patrimoniului, cât şi pe linie rutieră privind depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau care comit alte fapte de natură penală sau contravenţională. 
 
Cu această ocazie au fost controlate aproximativ 75 de autovehicule, legitimate 90 de persoane, fiind verificaţi 13 agenţi economici. Pentru abaterile constatate au fost aplicate aproximativ 40 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.200 lei.
 
Infracţiuni la regimul rutier
La data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 00:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie de rutieră au oprit pentru control pe strada Miron Căproiu din oraş, un autoturism condus de un bărbat.
 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, tânărului de 21 de ani, din comuna Adunaţi i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Tot noaptea trecută, în jurul orei 2.45, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe Bulevardul Independenţei au oprit pentru control, un autoturism care circula, din direcţia Gara de Sud către centru, condus de o femeie. 
 
La verificarea documentelor personale şi ale autovehiculului, tânâra de 21 de ani, din municipiul Ploieşti nu a putut prezenta permisul de conducere, iar la verificarea în bazele de date s-a constatat faptul că figurează cu permisul suspendat.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia i s-a suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.
 
Foto cu caracter ilustrativ