IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESA.17.09.2921
 
Percheziţii domiciliare la doi bărbaţi, bănuiţi pentru infracţiunile de  tentativă la tâlhărie calificată şi lovire sau alte violenţe
 
La data de 16 septembrie a.c., poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei şi Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au efectuat percheziţii domiciliare, la 2 persoane bănuite de tentativă la tâlhărie calificată şi lovire sau alte violenţe. 2 manadate de aducere au fost puse în executare.
În fapt la data de 18 iulie a.c., în jurul orei 22.00, 2 bărbati cu identitate necunoscută, prin exercitarea de acte de violenţă, ar fi încercat să deposedeze de telefonul mobil pe un tânăr, în vârstă de 18 ani şi concomitent ar fi agresat fizic pe o persoană vătămată minoră, în vârstă de 16 ani. 
Faţă de bărbatul de 46 de ani din Ploieşti s-a dispus s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior, în aceeaşi zi fiind emis mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Având în vedere faptul că celălalt bărbat, în vârstă de 48 de ani, suferă de afecţiuni psihice, dovedite cu acte medicale s-a luat măsura internării provizorie, urmând ca la data de 22 septembrie a.c., să fie prezentat Serviciului de Medicină Legală Prahova, în vederea examinării psihiatrice. 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale. 
 
Reţinut pentru furt
 
La data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii oraşului Plopeni au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat, din oraş, cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile i-au fost sustraşi 2.800 de lei din locuinţă. 
Din cercetări a reieşit faptul că, bărbatul în cauză, în cursul zilei de ieri, ar fi fost vizitat de vecinul său, cu care a stat de vorbă câteva minute, iar după plecarea acestuia, a constatat că, de pe masa din holul locuinţei lipsea un portofel, în care erau actele de identitate, carduri bancare şi 2.800 de lei.
Poliţiştii au reuşit identificarea persoanei bănuite, pe raza localitaţii şi l-au condus la sediul unităţii, în vederea audierii.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
În urma probatoriului administrat, faţă de bărbatul de 44 de ani a fost luată măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore.
 
Dosar penal la regimul silvic
La data de 16 septembrie a.c, în jurul orei 19.00, poliţiştii oraşului Comarnic, au constatat faptul că, în curtea unei case, din cartierul Podul lui Neag este depozitat material lemnos, care ar fi fost sustras din pădure. 
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 18.00,  un bărbat ar fi tăiat doi arbori, din pădurea mamei sale, fără ca aceştia să fie marcaţi de organele silvice, iar materialul lemnos rezultat l-ar fi cărat cu ajutorul cailor. 
În urma efectuării de măsurători de specialitate de către un pădurar, din cadrul Ocolului Silvic Sinaia a rezultat faptul că, în curtea imobilului în cauză era depozitată cantitatea de 2,412 metri cubi de lemn.
În cauză, bărbatului în vârstă de 63 de ani i-a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional.
 
Dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor
La data de 16 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Prahova au efectuat controale la deţinătorii legali de arme şi muniţii neletale, de pe raza Municipiului Ploieşti şi ai comunelor Măgureni şi Filipeştii de Pădure. 
Cu ocazia controlului efectuat, la domiciliul unui bărbat, din Ploieşti, în vârstă de 70 de ani s-a constatat faptul că acesta deţine un pistol de autoapărare, având ultima viză aplicată, la  data de 26 noiembrie 2003.
Având în vedere faptul că, permisul de armă avea valabilitatea expirată, iar persoana în cauză nu a predat pistolul la un armurier autorizat, s-a procedat la ridicarea pistolului în vederea continuării cercetărilor. 
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 16 spetembrie a.c., în jurul orei 17.15, poliţiştii Biroului Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza comunei Dumbrava, sat Ciupelniţa, au oprit pentru control, un autoturism, care a fost înregistrat de aparatul radar circuland cu viteza de 77 km/h, din direcţia Dumbrava către Drăgăneşti. 
Conducătorul auto a fost identificat, în persoana unui bărbat, în vârstă de 52 de ani şi  întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 1.71 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penală pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 19.15, poliţiştii Staţiunii Sinaia, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe DN 1, au observat în trafic un autoturism cu o traiectorie sinuoasă, care se deplasa din direcţia DN1 pe sensul de mers Braşov către Bucureşti.
La volanul autoturismului a fost identificat, un tânăr de 24 de ani, din Bucureşti, care în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
 
Foto cu caracter ilustrativ