BULETIN DE PRESĂ IJP PRAHOVA.16 septembrie 2021
 
Tânăr reţinut pentru conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului şi furt în scop de folosinţă
 
La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 21.30, poliţiştii Secţiei nr. 8 de poliţie rurală Bălţeşti au fost sesizaţi prin apel 112, de către un agent de pază, din cadrul unei societăţi comerciale, din comuna Măgurele, cu privire la faptul că, un tânăr conduce un autoturism, fără a deţine permis de conducere, pe raza comunei Măgurele.
 
În baza sesizării, poliţiştii au oprit pentru control, autoturismul în cauză, iar în urma verificărilor efectuate au constatat că, cel care se afla la volan, nu deţine permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicul.
 
Întrucât, tânărul de 20 de ani, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
 
Cu aceeaşi ocazie, conducătorul auto, în urma audierii, a menţionat faptul că autoturismul pe care l-a condus, aparţine administratorului societăţii unde lucrează şi l-a luat din curte fără ştirea acestuia, pentru a se deplasa la magazinul din localitate, pentru a-şi cumpăra ţigări. 
 
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.
 
Totodată, faţă de tânărul, din comuna Telega s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, pentru luarea unei alte măsuri preventive.
 
Reţinut pentru tentativă la furt calificat
 
La data de 15 septembrie a.c., poliţiştii Oraşului Vălenii de Munte au fost sesizaţi în mod direct de către o femeie, despre faptul că, la data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 23.40, persoane necunoscute ar fi încercat să pătrundă în sediul societăţii comerciale la care lucrează, situată pe raza comunei Măgurele, distrugând astfel două geamuri ale uşii de acces. 
 
Totodată, din declaraţia femeii, a rezultat faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns şi într-o autoutilitară, care aparţine administratorului societăţii, găsind mai multe bunuri răvăşite, fără a sesiza lipsa vreunui obiect. 
 
În urma cercetărilor efectuate şi a activităţilor investigative, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată de către poliţişti, ca fiind un bărbat, care ar mai fi comis astfel de fapte în trecut, prin acelaşi mod de operare. 
 
În baza probatoriului administrat, faţă de bărbat a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
 
Tânăr de 24 de ani, reţinut pentru delapidare
 
În cursul zilei de ieri, în baza unui mandat de aducere, un tânăr, care se sustrăgea cercetărilor, pentru infracţiunea de delapidare, a fost depistat în incinta Aeroportului Henri Coandă Bucureşti şi condus la sediul Secţiei nr.3 de poliţie Ploieşti.
 
În fapt, în cursul lunii martie a anului 2019, poliţiştii Secţiei nr.3 de poliţie Ploieşti, au fost sesizaţi cu privire la faptul că, un tânăr, în vârstă de 24 de ani şi-ar fi însuşit pe nedrept 6.442 de lei, din gestiunea societăţii unde era angajat, având calitatea de gestionar.
 
Faţă de tânărul din oraşul Pătlăgele, judeţul Buzău, a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, în vederea luării unei alte măsuri preventive.
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 19:00, poliţiştii din cadrul oraşului Plopeni, au oprit pentru control un autoturism care circula pe DC 14, pe raza satului Cosminele e Jos. 
 
Întrucat conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.
 
Tot ieri, în jurul orei 19:20, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier-B.D.N.E au fost sesizaţi despre faptul că, pe DN1 pe raza localităţii Moara Nouă a avut loc un accident rutier între două autoturisme, soldat cu pagube materiale. 
 
Ajunşi la faţa locului, conducătorii auto implicaţi au fost testaţi cu aparatul etilotest care, în cazul unuia dintre ei, a indicat valoarea de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.
 
Foto cu caracter ilustrativ