Import Workshop organizat de ADR Sud Muntenia în cadrul proiectului SinCE-AFC
Joi, 9 septembrie 2021, începând cu ora 11.00, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de partener, a organizat online, prin intermediul aplicaţiei Zoom, un Import Workshop, în cadrul proiectul SinCE-AFC – „Consolidarea spiritului antreprenorial al IMM-urilor din lanţul agroalimentar în tranziţia către economia circulară”.
Obiectivul evenimentului a fost să identifice bunele practici ale economiei circulare în întreprinderile mici şi mijlocii din sectorul agroalimentar, din celelalte regiuni participante în proiect, să se inspire din acestea şi apoi să transfere cunoştinţele în regiunea Sud - Muntenia.
La workshop, alături de reprezentanţii ADR Sud Muntenia, au participat parteneri ai proiectului ANATOLIKI SA din Grecia, Donegal County Council din Irlanda, Regiunea Wielkopolska din Polonia, şi reprezentanţi ai autorităţilor publice naţionale şi locale, ai mediului de afaceri şi ai celui de cercetare de la nivelul regiunii Sud – Muntenia, dintre care îi amintim pe cei ai Consiliilor Judeţene Giurgiu şi Călăraşi, Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA Bucureşti (INCDIE ICPE-CA), ICECHIM- filiala Călăraşi, Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman.
În cadrul întâlnirii a fost prezentat draftul Planului de Acţiune al regiunii Sud Muntenia, ce se va realiza în timpul implementării proiectului SinCE-AFC.
În continuare au fost prezentate bune practici din regiunile partenere invitate astfel:
reprezentantul Staramaki, Stefanos Kamperis, a vorbit despre întreprinderea socială din Kilkis, nordul Greciei, care produce paie ecologice pentru băut, oferind consumatorilor un produs ecologic pentru a elimina treptat paiele din plastic pentru băut. 
reprezentantul organizaţiei Enviro Grind Ltd, Martin Eves, a prezentat o bună practică din Irlanda despre prelucrarea deşeurilor organice prin procesul de compostare. Înfiinţată în 1997 ca o afacere de măcinare a lemnului, Enviro Grind Ltd a deschis fabrica Co Donegal în 1998 pentru reciclarea deşeurilor din lemn şi a celor verzi de grădina. După construirea unei fabrici de compostare 2005, compania a devenit una dintre primele instalaţii de compostare a subproduselor animale din Irlanda, care a primit aprobarea de la Departamentul Agricultură, Alimentaţie şi Marină. Enviro Grind Ltd procesează deşeurile organice din surse precum grădini şi parcuri, alimentele populaţiei şi firmelor, peşte. 
reprezentanta Regiunii Wielkepolska, Magdalena Salewicz, a prezentat aplicaţia Foodsi care este un instrument de combatere a risipei de alimente şi de limitare a pierderilor de alimente. Folosită Polonia în oraşele Poznań, Varşovia, Wrocław, Tri-City şi Cracovia, aplicaţia ajută restaurantele, brutăriile, cafenelele şi supermarketurile să valorifice alimentele nevândute sub formă de pachete surpriză pe piaţă. 
În cadrul evenimentului au avut loc discuţii despre modul în care funcţionează bunele practici prezentate, oferind informaţii detaliate şi utile pentru planificarea acţiunilor care urmează să fie incluse în Planul de acţiune al ADR Sud Muntenia în cadrul proiectului SinCE-AFC.
Proiectul  SinCE-AFC ”Consolidarea spiritului antreprenorial al IMM-urilor din lanţul agroalimentar în tranziţia către economia circulară” este finanţat în cadrul celui de-al patrulea apel al Programului INTERREG Europe şi are ca obiectiv principal îmbunătăţirea politicilor în domeniul strategiilor regionale de inovare prin facilitarea mecanismelor orizontale care susţin şi sporesc spiritul antreprenorial al IMM-urilor în sectorul agroalimentar prin exploatarea oportunităţilor de economie circulară.