IJP PRAHOVA.COMUNICAT DE PRESA.15 septembrie 2021
Reţinut pentru furt calificat
 
 
Politiştii din cadrul Biroului de Combatere a Furturilor din Locuinţă Ploieşti efectuează cercetări intr-o cauză penală privind săvârşirea unei infracţiuni de furt. 
În fapt, la data de 7 iulie a.c., în jurul orei 14:37, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, persoane necunoscute ar fi pătruns în interiorul unui imobil din comuna Bucov, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii.
În vederea probării activităţii infracţionale, ieri, 14 septembrie a.c., poliţiştii au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară în judeţul Galaţi, la domiciliul unui bărbat bănuit de comiterea faptei, unde au fost identificate şi ulterior ridicate mai multe bunuri printre care şi un ceas care ar fi fost sustras din locuinţa persoanei vătămate.
 În baza probatoriului administrat, faţă de acesta a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
Recomandările poliţiştilor în vederea prevenirii furturilor din locuinţă:
 
-În cazul în care plecaţi de la domiciliu, evitaţi să vă anunţaţi plecarea de acasă şi mai ales, prin postări pe site-urile de socializare.
 
-Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi în imobilul în care locuiţi sau despre vecini;
 
-Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţineţi în casă bunuri de valoare;
 
-Nu lăsaţi deschise geamuri sau balcoane care ar putea facilita accesul în locuinţă;
 
Bărbat de 35 de ani reţinut pentru înşelăciune
 
Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina au identificat un bărbat din comuna Chiojdeanca, bănuit de comiterea unei infracţiuni de înşelăciune. 
În fapt, la data de 24 august a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat domiciliat în comuna Cocorăştii Mislii, despre faptul că, în jurul orei 13:30, în timp ce se afla în zona Pieţei Centrale din municipiul Câmpina, un bărbat i-ar fi solicitat suma de 500 de lei sub pretextul că este o veche cunoştinţă şi are de achitat o datorie. Pentru restituirea sumei împrumutate, cei doi bărbaţi ar fi trebuit să se întâlnească ulterior într-un loc stabilit, însă, persoana bănuită de comiterea faptei nu a mai revenit. 
În urma cercetărilor efectuate, ieri, 14 septembrie a.c., poliţiştii au reuşit identificarea persoanei, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 35 de ani din comuna Chiojdeanca. 
Tot ieri, faţă de acesta a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
 
Depistat la volan sub influenţa alcoolului la orele dimineţii 
 
La data de 14 septembrie a.c., în jurul orei 07:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce efectuau supravegherea şi controlul traficului rutier pe Dn1, în localitatea Bărcăneşti, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat din comuna Blejoi.
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
 
Foto cu caracter ilustrativ