Hervis Sports & Fashion angajează pentru prima dată doi tineri cu Sindrom Down

Începând din 2 şi din 16 august, doi sportivi Special Olympics România cu Sindrom Down au fost angajaţi pe postul de lucrător comercial în echipa Hervis Sports & Fashion România. Andrei Marcu şi Anca Miron sunt angajaţii magazinelor Hervis din Ploieşti, respectiv Sun Plaza din Bucureşti.

Parteneriatul dintre Special Olympics România şi Hervis Sports & Fashion a început în anul 2016, iar în 2021 s-a extins de la susţinerea programelor sportive la programul de angajare. Retailerul sportiv a primit în practică, timp de 2 luni, în magazinele sale, 8 tineri cu Sindrom Down din Bucureşti şi Ploieşti, iar la sfârşitul perioadei de practică doi dintre aceştia au primit şi ofertă de angajare. Pentru început cei doi lucrează part-time, câte zece ore pe săptămână.

Sarcinile celor doi angajaţi sunt unele repetitive şi sunt adaptate nivelului lor de înţelegere al acestora. Atât Andrei (21 de ani) cât şi Anca (38 de ani ani) sunt foarte fericiţi să aibă un loc de muncă şi dornici să înveţe şi să socializeze. Povestea lor poate fi citită aici şi aici.

Programul Angajaţi, NU Asistaţi! al Special Olympics România ne-a ajutat să ne împlinim cel mai mare vis şi anume acela de a reuşi să-l angajăm şi de a-l face fericit pe Andrei. Faptul că merge la lucru înseamnă pentru Andrei ceva ce nu poate fi descris în cuvinte. Fericirea de pe chipul lui şi bucuria cu care merge la serviciu, felul în care povesteşte ce a reuşit să facă în ziua respectivă, dorinţa lui de a face ceea ce i se cere şi cuvintele de laudă ale colegilor lui legate de voinţa lui şi modul în care se implică, descriu cât a reuşit să facă Special Olympics România pentru Andrei” – ne-a declarat Nicoleta Marcu, mama tânărului.

Îmi place tot ce fac, îmi plac colegii! Sunt politicoşi cu mine, îmi vorbesc frumos, sunt prietenoşi. Mă ajută să înţeleg ce am de făcut, să–mi îndeplinesc sarcinile de serviciu. La muncă aranjez articolele pe măsuţe sau pentru raft, pun etichete produselor, pregătesc/sortez articolele din listele de comenzi – tip produs, mărime, culoare etc”, ne-a povestit Anca despre noul ei job.

Pentru Hervis, Andrei Marcu şi Anca Miron reprezintă primii angajaţi cu Sindrom Down. Tinerii, ca orice nou angajat, au trecut prin tot procesul recrutării şi au înţeles sarcinile şi obligaţiile ce decurg din semnarea unui contract de muncă.

Elena Gheorghiţă, Marketing Manager Hervis Sports & Fashion spune că este extrem de mândră de colegii ei şi de echipa din care face parte. ”Colegii mei pun mult suflet în tot ce fac şi asta se vede şi se simte, atât în interiorul companiei cât şi în afară. Mă bucur că au primit cu braţele deschise nişte tineri dornici să arate ce pot, că au contribuit cu toţii la crearea unui mediu plăcut şi că, astfel, putem cu toţii învăţa de la ei, să fim optimişti, să ne dăruim în ceea ce facem şi să ne bucurăm de fiecare clipă”.

Ioana Gheorghe, manager Hervis Ploieşti:

Andrei este un tânăr extraordinar de inteligent, este plin de energie când ajunge la muncă! Întreaga echipă îi oferă suport, dar în acelaşi timp îi oferim spaţiu şi informaţiile de care are nevoie pentru a-şi face treaba. Îşi doreşte să înveţe cât mai multe, pune întrebări, reţine şi singur exersează sau îşi stabileşte în cât timp să termine anumite task-uri, dorind mereu să se autodepăşească.

Atunci când mai greşeste, îşi dă seama şi ne anunţă imediat pentru că ştie că nu e bine făcut. La început a fost reticient cu clienţii, îi era teamă că nu îl vor înţelege, inclusiv nouă ne era teamă de reacţia clienţilor şi parcă îmi doream cumva să îl protejez. Dar nu am făcut-o pentru că am decis că Andrei trebuie sa fie tratat ca orice altă persoană, iar acest lucru ne-a adus doar beneficii. Andrei merge către clienţi, îi salută şi verifică în aplicaţie produsele/ mărimile dorite, iar clienţii îl recunosc deja, îl salută şi îi cer suportul.

Sunt sigură că, în timp, Andrei va evolua şi va învăţa toate sarcinile. Pentru noi este un real suport, ne bucurăm să îl avem în preajmă şi este o lecţie de depăşire a oricăror limite! Sunt absolut recunoscătoare pentru faptul că îl avem în echipa noastră, din toate punctele de vedere!”

Vlad Manolea, manager Hervis Sun Plaza:

De aproape o lună Anca Miron s-a alăturat echipei Hervis Sun Plaza şi ne uimeşte pe zi ce trece cu ambiţia si punctualitatea ei. Este un exemplu de voinţă pentru toţi membrii echipei şi ne face să ne bucurăm şi să ne mândrim că o avem alături de noi.”

Octavian Radu, HR Manager Hervis:

În primul rând, am apreciat foarte mult atitudinea şi iniţiativa acestor tineri de a lucra. Acest lucru s-a mulat pe filosofia companiei noastre, venită din viziunea de membrilor din top management, de a da o şansă egală tuturor persoanelor care doresc sa muncească. Pe parcurs am beneficiat atât de sprijinul părinţilor şi al organizaţiei Special Olympics, cât şi a colegilor din magazine care i-au primit cu braţele deschise şi au făcut posibil acest proiect. Din punctul nostru de vedere, acesta a fost un proiect din care ambele parti au avut ceva de învăţat: pe de-o parte tinerii au avut şansa să afle cum se desfăşoară activitatea noastră şi au dobândit diverse aptitudini, iar pe de altă parte atitudinea în rândul echipei existente s-a îmbunătăţit datorită faptului că ei au observat cât de determinaţi şi implicaţi sunt noii colegi în atingerea obiectivelor care le-au fost trasate. În prezent avem şi alte proiecte în care integrăm persoane cu diferite dizabilităţi în oraşe cum ar fi Bucureşti, Iaşi, Ploieşti, Galaţi, Roman şi vom continua să ne extindem cel mai probabil în toate oraşele din ţară unde există magazine Hervis.

Recomandăm cu toată încrederea şi altor angajatori, indiferent de domeniu, să facă acest pas. Este unul extrem de util atât pentru sudarea echipelor cât şi pentru integrarea unor oameni care îşi doresc cu adevărat să munceasă şi să fie integraţi social şi recompensaţi din punct de vedere financiar. În final, aş vrea să le mulţumesc din nou colegilor mei care au fost implicaţi direct în acest proiect şi care au făcut acest proiect să treacă din zona de plan în sfera de realitate”.

Din punctul de vedere al Special Olympics România, angajarea celor doi sportivi reprezintă un pas în plus în proiectul care viza, în special, pregătirea persoanelor cu Sindrom Down pentru angajare. ”La Hervis am găsit oameni deschişi, care au dat o şansă candidaţilor noştri. Integrarea Ancăi şi a lui Andrei s-a realizat treptat, cu pregătirea pentru viaţă independentă şi muncă în perioada de practică şi cu testarea responsabilităţilor pe care le pot prelua” – spune Gabi Mihaela Comănescu, coordonatorul proiectului din partea Special Olympics România.

În cadrul proiectului ”Angajaţi, NU Asistaţi!” Special Olympics România (SOR) a lansat în 2020 platforma dedicată acestuia - https://angajare.specialolympics.ro/ şi Ghidul pentru angajarea persoanelor cu Sindrom Down. Proiectul îşi propune să pregătească persoanele cu Sindrom Down (SD) pentru angajare, durează 24 de luni (1 noiembrie 2019 – 31 octombrie 2021) şi este implementat în 12 oraşe din ţară. Este finanţat în cadrul programului Shift+Vieţi – www.shiftvieti.ro

Hervis Sports susţine Special Olympics România şi în calitate de partener tehnic la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din ianuarie 2022, care vor avea loc în Kazan, Rusia. Anca Miron este unul din cei 24 de sportivi care va participa la această competiţie. Ea va concura în proba de schi alpin.

Sursa:Comunicat Special Olympics România.