ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.8 septembrie 2021
 
În perioada 07 – 08 septembrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 42 misiuni, din care 12 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 26 urgenţe medicale şi 4 misiuni de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 3 incendii, precum şi în alte 6 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc. 
24 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 4 accidente rutiere, în urma cărora 2 persoane au fost transportate de urgenţă la spital.
Bărbat atacat de urs, în Telega!
Un bărbat de 50 de ani a fost rănit grav după ce a fost atacat de un urs în pădurea din localitatea Telega. Evenimentul a avut loc marţi, după-amiază, în jurul orei 17:07. Intervenţia a fost dificiă pentru ca incidentul a avut loc într-o zonă greu accesibilă echipajelor de intervenţie care s-au deplasat pe jos pentru a ajunge la bărbatul rănit.
Victima era conştientă, dar prezenta multiple traumatisme şi fracturi, fiind transportat de urgenţă la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.
Mai multe hectare de furaje au fost mistuite de flăcări aseară, în jurul orei 21:25, în urma unui incendiu care a cuprins cu repeziciune o gospodărie din localitatea buzoiană Săhăteni. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la lucera depozitată în curte, respectiv 20 ha. Focul a pornit din cauza utilizarii focului deschis în spaţii deschise, fără respectarea normelor de protecţie. În sprijinul salvatorilor prahoveni a fost solicitat să intervină şi un echipaj de pompieri de la ISU Buzău.
Prin arderea vegetaţiei uscate se distruge şi microfauna din zonă, afectând astfel mediul înconjurător! Mai mult, în condiţii de vânt, focul se propagă cu rapiditate şi poate afecta atât gospodăriile şi construcţiile din vecinătate, cât şi vieţile omeneşti! 
De aceea, este IMPORTANT să cunoaştem regulile de prevenire a incendiilor, dar şi cum putem interveni în cazul în care în apropiere izbucneşte un incendiu ca urmare a arderii vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale!
Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă, iar nerespectarea normelor specifice împotriva incendiilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1000 la 2500 lei!
 
Foto cu caracter ilustrativ