ACTIVITĂŢILE  DESFAŞURATE DE POLIŢIŞTII LOCALI DIN PLOIESTI, ÎN PERIOADA 30 AUGUST – 5 SEPTEMBRIE 2021
 
 
Acţiuni ordine publică şi intervenţie rapidă
În perioada 30 august – 05 septembrie 2021 poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au acţionat în permanenţă conform atribuţiilor specifice, pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care încalcă normele legale, fiind întocmite 109 procese-verbale de constatare a contravenţiei, în valoare totală de 23.750 lei şi legitimate 360 de persoane.
În aceeaşi perioada de referinţă poliţiştii locali din cadrul Biroului de Intervenţie Rapidă au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1700 lei pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, ordine şi linişte publică, precum şi pentru abandonarea ilegală a deşeurilor pe domeniul public.
 
Sustragere de materiale neferoase
Luni, 30 august 2021, în jurul orelor 12:40, în timp ce desfăşurau activitatea de patrulare, poliţiştii locali au observat pe strada Lupeni, o persoană de sex masculin care se deplasa cu o bicicletă pe care transporta cablu de cupru rezultat din demolări. 
Urmare verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul, identificat ca fiind numitul D.B., în vârstă de 22 de ani, domiciliat în municipiul Ploieşti, a escaladat gardul împrejmuitor şi a sustras aproximativ 40 kg cablu de cupru, din incinta fostei Uzine 1 Mai Ploieşti.
Persoana în cauză a fost predată poliţiştilor din cadrul Secţiei nr. 4 Ploieşti, în vederea continuării cercetărilor.
 
Deşeuri rezultate din construcţii
Joi, 02 septembrie 2021, în jurul orelor 18:40, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică şi Pază, au fost solicitaţi prin Dispeceratul instituţiei să se deplasaze pe str. B.P. Haşdeu, unde o persoană încărca moloz într-o autoutilitară.
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii locali au constatat că numitul Z.C.G, încărca deşeuri provenite din construcţii în camioneta proprietate personală, la solicitarea numitului E.P.L., care nu a putut face dovada încheierii unui contract cu operatorul de salubritate pentru preluarea deşeurilor, motiv pentru care a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1000 lei conform prevederilor H.C.L. nr. 34/2019.
 
Circulaţie pe drumurile publice
Poliţiştii locali cu atribuţii pe linie de circulaţie rutieră au verificat în cursul săptămânii precedente, conform atribuţiilor legale, un număr de 142 conducători auto, dintre care 96 au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 24.115 lei, fiind asigurate totodată şi măsuri specifice la 4 accidente rutiere, dintre care 2 soldate cu victime şi 2 cu pagube materiale. De asemenea, s-a asigurat fluenţa circulaţiei rutiere şi pietonale în zona Halelor Centrale, str. Cuza-Vodă, str. Jurnalist Gabi Dobre, C.D.Gherea, Bd. Republicii şi în zona Gării de Sud, precum şi în zonele în care s-au executat marcaje rutiere.
 
Protecţia mediului
           19 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 42.000 lei, au fost aplicate de către poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului, în perioada 30 august – 03 septembrie 2021, dintre care 14 amenzi în valoare totală de 35.000 au fost aplicate operatorului de salubritate pentru neasigurarea prestării serviciului de salubrizare, conform prevederilor contractuale şi regulamentului de salubrizare, prescripţiilor, normelor şi normativelor în vigoare, pentru nerespectarea graficului de evacuare a deşeurilor menajere şi asimilabile acestora, precum şi pentru neefectuarea curăţeniei şi igiena căilor publice. De asemenea, 5 amenzi în cuantum total de 7000 lei au fost aplicate persoanelor  fizice pentru  abandonarea de deşeuri menajere şi asimilabile acestora, resturi vegetale, resturi de materiale de construcţii, electrocasnice şi mobilier scos din uz pe domeniul public, pentru abandonarea sau depozitarea deşeurilor din construcţii, deşeuri rezultate din tăierea vegetaţiei pe domeniul public, precum şi în recipientele de colectare deşeuri municipale şi pe platformele gospodăreşti şi pentru neîncheierea contractelor pentru prestarea unei activităţi a serviciului de salubrizare numai cu operatorul căruia Municipiul Ploieşti i-a atribuit în gestiune directă sau în gestiune delegată activitatea respectivă.
 
Disciplină în construcţii
4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 9000 lei au fost aplicate de poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcţii, Afişaj Stradal în cursul săptămânii 28 august – 03 septembrie 2021, pentru neasigurarea curăţeniei exterioare (pneuri) a autovehiculelor la ieşirea din şantier (str. Târgoviştei nr. 4), pentru ocuparea domeniului public cu bolarzi (strada Făt-Frumos nr. 15), pentru lipirea de afişe publicitare în alte locuri decât cele autorizate (B-dul. Republicii) şi pentru nerespectarea condiţiilor din avizul de intervenţie (str. Târgoviştei nr. 12).
 
Control comercial
În cursul săptămânii precedente, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1500 lei, pentru nerespectarea regulilor privind desfăşurarea activităţii de comerţ, precum şi pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare. Totodată, au fost monitorizate zonele Gang Nord, Centru, Malu Roşu, Sud, Piaţa Aurora Vest,  Piaţa Mihai Bravu, Bariera Bucov şi Bariera Bucureşti, în vederea îndepărtării comercianţilor ambulanţi neautorizaţi.
 
Verificări asociaţii de proprietari
Poliţiştii locali din cadrul Biroului Evidenţa Persoanelor au desfăşurat în perioada 30 august – 03 septembrie 2021, acţiuni de control la un număr de 35 asociaţii de proprietari, cu privire la identificarea deţinătorilor cărţilor de imobil, întocmirea şi actualizarea acestora, precum şi afişarea datelor de contact ale membrilor comitetului executiv. În cazul a 16 de asociaţii, au fost acordate termene pentru remedierea neregulilor constatate. 
 
Prin acţiunile întreprinse, Poliţia Locală Ploieşti îşi doreşte să creeze un climat de siguranţă, ordine şi confort pentru ploieşteni.
Vă stăm permanent la dispoziţie prin Dispeceratul instituţiei, la numerele de telefon 0244/954 şi 0244/513255, precum şi prin intermediul adresei de e-mail : office@polocploiesti.ro.
 
Foto cu caracter ilustrativ