IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 6 SEPTEMBRIE 2021
Infracţiuni la regimul rutier 
 
La data de 5 septembrie a.c., în jurul orei 15:20, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, poliţiştii din cadrul Staţiunii Sinaia au fost sesizaţi despre faptul că, pe strada Horia Cloşca şi Crişan, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale. 
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au identificat conducătorul autoturismului în persoana unui bărabt domiciliat în Sinaia, iar din verificări a rezultat faptul că acesta ar fi pierdut controlul direcţiei de mers, intrând în coliziune cu gardul unui imobil. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.
 
Tot ieri, în jurul orei 15:30, în timp ce se aflau în exercitarea sarcinilor de serviciu pe raza localităţii Albeşti Paleologul, poliţiştii Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism care circula pe direcţia Urziceni către Ploieşti, condus de un bărbat. 
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.
În jurul orei 18:50, poliţiştii rutieri, au oprit pentru control pe DN1-E60 pe raza localităţii Buşteni un autoturism care se deplasa din direcţia Braşov către Ploieşti, condus de un bărbat din Bucureşti. 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deţine permis de conducere. 
 
La data 4 septembrie a.c., în jurul orei 04:50, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Breaza au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că a ieşit cu autoturismul în afara părţii carosabile, intrând în coliziune cu un cap de pod,  în timp ce conducea pe raza comunei Talea, pe DJ 206. 
 
Din cercetări a reieşit faptul că bărbatul care a sesizat poliţia era de fapt pasager pe locul din dreapta, iar conducătorul autoturismului fiind sub influenţa alcoolului, i-a propus acestuia să facă schimb de locuri. 
În urma testării cu aparatul etilotest a bărbatului care a condus autoturismul, a reieşit o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate medicală atât în vederea acordării de îngrijiri medicale cât şi pentru recoltare de mostre biologice de sânge. 
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. 
În baza probatoriului administrat, ieri 5 septembrie a.c., faţă de conducătorul autoturismului a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.
 
Foto cu caracter ilustrativ