BULETIN DE PRESĂ IJP PRAHOVA.3   septembrie 2021
Cercetat pentru tentativă la tâlhărie
Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei de Poliţie nr.2 Ploieşti au identificat un bărbat în vârstă de 31 de ani din Ploieşti, bănuit de comiterea infracţiunii de tentativă la tâlhărie.
În fapt, la data de 29 august a.c., în jurul orei 11:20, prin întrebuinţare de violenţe ar fi încarcat să deposedeze de portofel, în scara unui bloc din municipiul Ploieşti, un bărbat în vârstă de 81 de ani, fiind oprit din acţiunea sa de o persoană care se afla în apropiere. 
În vederea probării activităţii infracţionale, ieri, 2 septembrie a.c., poliţiştii au pus în executare un mandat de percheziţie,  persoana bănuită fiind condusă la sediul unităţii de poliţie.
În urma probatoriului administrat, faţă de bărbat a fost dispusă măsura reţinerii şi ulterior măsura arestării preventive pentru 30 de zile. 
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
Tânăr de 17 ani reţinut pentru furt 
Politiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi efectuează cercetări intr-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunii de furt. 
În fapt, la data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 16:30, poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie din Bărcăneşti cu privire la faptul că, persoane necunoscute i-ar fi sustars din locuinţă suma de aproximativ 30.000 de lei şi bijuterii, valoarea prejudiciului total fiind de 90.000 de lei.
în urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate de către poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Tecuci, s-a reuşit depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei, pe raza municipiului Tecuci, jedeţul Galaţi, fiind vorba de un tânăr în vârstă de 17 ani. 
În baza probatoriului administrat, la data de 2 septembrie a.c., faţă de acesta a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.
Bărbat reţinut pentru furt calificat
La data de 2 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr.2 Floreşti, au efectuat o percheziţie domiciliară în comuna Filipeştii de Târg, la domiciliul unui bărbat în vârstă de 41 de ani, bănuit de furt calificat. Un mandat de aducere a fost pus în executare.
În fapt, la data de 31 august a.c., bărbatul ar fi sustras din curtea unei locuinţe din Filipeştii de Târg, mai multe bunuri din material feros, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 3.000 de lei.
În urma percheziţiei au fost identificate bunuri de interes ce au condus la probarea activităţii infracţionale.
În cauză, s-a dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, cu propunerea de luare a unei alte măsuri preventive.
Prinşi la volan, deşi nu aveau permis de conducere sau îl aveau suspendat
La data de 2 septembrie a.c., în jurul orei 11:40, poliţiştii din cadrul oraşului Băicoi au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Învăţător Mihail Frânculescu din sat Ţipăreşti, condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Ilfov. 
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere cu restricţii- suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul de către o persoană cu dreptul de conducere suspendat.
 
Tot ieri, în jurul orei 13:50, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil, în timp ce-şi desfăşurau atribuţiile de serviciu, au procedat la legitimarea a doi conducători auto care se aflau în două autoutilitare, oprite în afara părţii carosabile, la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare cu 22 Decembrie.
Din verificări a rezultat faptul că, unul dintre bărbaţi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
Infracţiune la regimul silvic
La data 2 septembrie a.c., în baza unei informaţii poliţiştii Postului de Poliţie Măgureni, au depistat un bărbat, care cu ajutorul unui motoferăstrău, ar fi tăiat fără drept şi ar fi sustras un număr de 42 de arbori dintr-o pădure situată pe raza comunei Măgureni.
Întreg materialul lemnos a fost identificat în curtea altui bărbat, care a declarat poliţiştilor că nu el este cel care a sustras lemnele ci un altul, indicând datele de identificare ale acestuia.
Bărbatul a fost găsit de poliţişti şi condus la sediul unităţii, ocazie cu care a recunoscut faptele comise, declarând că le-a săvârşit singur, în data de 2 septembrie a.c., între orele 09.00-13.30. 
Cu ocazia cercetărilor, au fost identificate cele 42 de cioate rezultate ca urmare a tăierii şi sustragerii arborilor, care au fost măsurate în prezenţa unui pădurar din cadrul Ocolului Silvic Câmpina, constatându-se că arborii erau de mici dimensiuni. 
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori. 
 
Foto cu caracter ilustrativ