ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.1 septembrie 2021
În perioada 31 august – 01 septembrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 41 misiuni, din care 14 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 26 urgenţe medicale şi o altă misiune de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 2 incendii, precum şi în alte 10 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc. 
26 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere, în urma cărora o persoană a fost transportată de urgenţă la spital.
O autosanitară a fost cuprinsă de flăcări, marţi după-amiaza în jurul orei 13.05 în Ploieşti, pe Şoseaua Vestului. Imediat, după anunţul la 112, la locul evenimentului au fost mobilizate două autospeciale de stingere şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Flăcările au cuprins celula sanitară şi echipamentele medicale. 
Se pare că flăcările au pornit din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice. Din fericire, ambulanţa nu se afla în misiune şi nu au fost înregistrate victime.
Pentru a preveni astfel de cazuri, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri:
 verificaţi instalaţia electrică;
nu faceţi improvizaţii la instalaţia electrică;
 asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanţi sau lubrifianţi;
verificaţi perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.
 
Foto cu caracter ilustrativ