POLITIA LOCALA PLOIESTI.SINTEZA ACTIVITĂŢI DESFAŞURATE DE POLIŢIŞTII LOCALI, 23-29 AUGUST 2021
 
 
Acţiuni ordine publică
În perioada 23-29 august 2021 poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au acţionat în permanenţă conform atribuţiilor specifice, pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care încalcă normele legale, fiind întocmite 145 procese – verbale de constatare a contravenţiei, în valoare totală de 27.635 lei.
Printre faptele constatate, cele mai multe au vizat încălcarea normelor de convieţuire socială, ordine şi linişte publică, în acest sens fiind aplicate 68 de sancţiuni în valoare totală de 5875 lei, precum şi depozitarea de deşeuri de orice natură pe domeniul public – 44 sancţiuni în cuantum total de 16.500 lei. Un număr de 12 persoane depistate cu acte de identitate expirate au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 360 lei, iar pentru fumatul în spaţiul public au fost sancţionate 14 persoane cu amenzi în sumă de 500 lei. Pentru circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală au fost aplicate 4 sancţiunui în valoare totală de 2500 lei, iar pentru nerespectarea prevederilor Regulamentului de gospodărire a municipiului, 3 amenzi în cuantum de 1900 lei.
Circulaţie pe drumurile publice
Poliţiştii locali cu atribuţii pe linie de circulaţie rutieră au verificat în cursul săptămânii precedente, conform atribuţiilor legale, un număr de 108 conducători auto, dintre care 56 au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 13.220 lei, fiind asigurate totodată şi măsuri specifice la 3 accidente rutiere soldate cu pagube materiale. De asemenea, s-a asigurat fluenţa circulaţiei rutiere şi pietonale în zona Halelor Centrale, str. Cuza-Vodă, str. Jurnalist Gabi Dobre, C.D.Gherea, Bd. Republicii şi în zona Gării de Sud, precum şi în zonele în care s-au executat marcaje rutiere.
Protecţia mediului
    25 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 52.000 lei, au fost aplicate de către poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului, în perioada 23-27 august 2021, pentru neefectuarea curăţeniei şi igiena căilor publice de către operatorul serviciului de salubrizare, neasigurarea prestării serviciului de salubrizare, conform prevederilor contractuale şi regulamentului de salubrizare, nerespectarea graficului de evacuare a deşeurilor menajere, abandonarea de deşeuri menajere şi asimilabile acestora pe domeniul public, neîncheierea contractelor pentru prestarea unei activităţi a serviciului de salubrizare numai cu operatorul din municipiul Ploiesti, schimbarea destinaţiilor camerelor de precolectare a deşeurilor menajere din dotarea blocurilor şi pentru neefectuarea operaţiunilor de dezinfecţie şi dezinsecţie a locuinţei.
Verificări asociaţii de proprietari
Poliţiştii locali din cadrul Biroului Evidenţa Persoanelor au desfăşurat în perioada 23-27 august 2021, acţiuni de control la un număr de 36 asociaţii de proprietari, cu privire la identificarea deţinătorilor cărţilor de imobil, întocmirea şi actualizarea acestora, precum şi afişarea datelor de contact ale membrilor comitetului executiv.
În cazul a 28 de asociaţii, au fost acordate termene pentru remedierea neregulilor constatate.
Prin acţiunile întreprinse, Poliţia Locală Ploieşti îşi doreşte să creeze un climat de siguranţă, ordine şi confort pentru ploieşteni.
Vă stăm permanent la dispoziţie prin Dispeceratul instituţiei, la numerele de telefon 0244/954 şi 0244/513255, precum şi prin intermediul adresei de e-mail : office@polocploiesti.ro.
 
Foto cu caracter ilustrativ