IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.30 AUGUST 2021
Încălcări ale normelor legale de comerţ constatate de poliţişti în weekend-ul precedent
La data de 29 august a.c., în intervalul orar 9:00-11:00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti au organizat şi efectuat în zona Oborului din municipiu, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor ce aduc atingere persoanei şi patrimoniului, actelor de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică, încălcări ale normelor legale de comerţ, precum şi de nerespectare a măsurilor de protecţie în contextul pandemiei cu virusul SARS-Cov2. 
Astfel, au fost verificaţi 6 agenţi economici, fiind constatate 4 infracţiuni privind pescuitul şi acvacultura, în acest sesns, au fost ridicate în vederea confiscării şi 65 kg de peşte. 
Exemplu: 
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat în incinta societăţii comerciale, 4 femei care comercializau peşte şi produse derivate, fără a deţine documente de provenienţă. 
Celor 4 femei, le-au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializare fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte, fiind confiscată cantitatea de 65 kg.
Acţiuni pe linie rutieră cu forţe mărite pe raza întregului judeţ
În perioada 23-29 august a.c., pentru asigurarea unui grad corespunzător al disciplinei rutiere, au fost desfăşurate acţiuni punctuale, zilnic, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, din întregul judeţ, în vederea  prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. 
Astfel, în cele 7 zile, pentru abaterile constatate de participanţii la trafic, fie conducători auto, pietoni sau biciclişti, poliţiştii au aplicat 1.340 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 58 au fost aplicate pietonilor, 49 bicicliştilor, 19 pentru depăşirile neregulamentare efectuate de conducătorii auto, 25 pentru neacordare prioritate vehiculelor care au acest drept. 
Au fost constatate, de asemenea 16 infracţiuni, 5 pentru conducerea unui autovehicul  fără permis de conducere, 8 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi 4 pentru conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive. 
Totodată, au fost reţinute 66 de certificate de înmatriculare şi 102 permise de conducere, dintre care 29 pentru neacordare prioritate de trecere vehiculelor care au acest drept, 19 pentru depăşiri neregulamentare şi 16 pentru alcool.
Recomandăm tuturor conducătorilor auto să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice!
Consumul de băuturi alcoolice constituie un factor de risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor rutiere întrucât alcoolul reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi a auzului conducătorilor de autovehicule!
Depistat în trafic cu alcoolemie de 0,84 mg/l
La data de 29 august a.c., în jurul orei orele 7.20, poliţiştii oraşului Plopeni au oprit pentru control un autoturism care circula pe DJ 217, în satul Găvănel.
Întrucât conducatorul auto, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Bărbatul de 65 de ani, din oraşul Plopeni a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Depistat la volan, deşi nu avea permis de conducere 
În cursul serii trecute, în jurul orei 21.00, poliţiştii Secţiei nr.7 Poliţie Rurală Cocorăştii Colţ, aflaţi în serviciul de patrulare şi intervenţie au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care se deplasa din direcţia satului Vlădeni către satul Coada Izvorului. 
Conducătorul auto, în persoana unui bărbat de 28 de ani din Măneşti, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.
 
Foto cu caracter ilustrativ