7 medalii pentru elevii prahoveni, la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, găzduită de Ploieşti în perioada 24-28 august, s-a încheiat cu rezultate remarcabile pentru lotul ţării noastre: o medalie de aur, patru de argint şi două de bronz.

Singura medalie de aur a României a fost obţinută de Cătălin Ştefan Savu (cls a VII-a), de la Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale” Ploieşti, pregătit la Centrul Judeţean de Excelenţă Prahova. 

Colegul său de la CJE Prahova, Iulian George Arsenoiu (clasa a VIII-a) - Şcoala Gimnazială “Ing. Gh. Pănculescu” Vălenii de Munte, a obţinut, şi el, argintul.

Cu medalie de argint au încheiat competiţia şi Valeriu Voicu Mihai (clasa a VII-a) - Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti, Luca Mihai Ilie (clasa a VIII-a) - Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Rareş Felix Tudose (clasa a VIII-a)  - Colegiul Naţional “Alexandru Papiu Ilarian” Târgu Mureş.

Medaliile de bronz au fost obţinute de Tudor Ştefan Muşat (clasa a VIII-a) - Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” Bucureşti şi Tudor Iacob (clasa a VIII-a) - Şcoala Gimnazială “Augustin Maior” Reghin.

Tudor Ştefan Grecu, elev în clasa a VII-a la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Capitală, a obţinut 122 de puncte.

Competiţia a fost organizată de Societatea pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, alături de Centrul Judeţean de Excelenţă Prahova şi Primăria Ploieşti. Probele s-au derulat on-line, iar olimpiada, ajunsă la a V-a ediţie, a reunit anul acesta 171 de participanţi, din 30 de ţări.

Lista completă a medaliaţilor o găsiţi AICI.

Sursa: https://actualitateaprahoveana.ro/actual/34564-aur-si-argint-pentru-elevii-prahoveni-la-olimpiada-europeana-de-informatica-pentru-juniori-lotul-romaniei-a-incheiat-competitia-cu-sapte-medalii