Comunicat Politia Locala Ploiesti . Actiuni in perioada 11 -14 septembrie 2017.Poliţiştii locali în slujba cetăţeanului

Poliţia Locală Ploieşti a acţionat în perioada 11 – 14 septembrie 2017 pentru descurajarea şi prevenirea comiterii de fapte antisociale pe raza municipiului. De asemenea, a  efectuat controale specifice de depistare şi sancţionare a conducătorilor de autovehicule care nu respectă prevederile art. 111 şi 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulaţia pe drumurile publice, ce reglementează oprirea şi staţionarea interzisă, dar şi accesul pe interzis. Astfel, în urma activităţilor întreprinse de poliţiştii locali, au fost aplicate 177 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de 38.820 lei.

Începând cu data de 11 septembrie a.c., poliţiştii locali au fost prezenţi în zona a 8 unităţi de învăţământ preuniversitar, în baza planului de măsuri stabilit la nivel de municipiu cu celelalte forţe de ordine şi linişte publică, pentru asigurarea unui climat de normalitate şi siguranţă civică în perimetrul şcolilor repartizate. Totodată, poliţiştii locali cu atribuţii pe linie rutieră au asigurat fluidizarea traficului rutier şi pietonal pe drumurile publice, în zonele adiacente unităţilor de învăţământ repartizate, în apropierea trecerilor de pietoni, pentru a împiedica producerea de blocaje.

Faptele sancţionate au constat în tulburarea liniştii şi ordinii publice prin muzică ascultată cu volumul ridicat, dar şi consum de alcool pe domeniul public, în zone circulate precum străzile Gh. Gr. Cantacuzino, Arinului, Mihai Eminescu, Colinei, Cuza Vodă, Republicii, Mihai Bravu şi Gang Nord. Au fost sancţionaţi şi cei surprinşi fumând în spaţiile publice interzise prin lege, în parcurile de joacă pentru copii din zona Pieţei 9 Mai, străzile Domnişori şi Grindului, cu amenzi în valoare de 550 lei.

De asemenea, au mai fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru deţinerea de acte de identitate expirate, circulaţia cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele aprobate de municipalitate, lăsarea cailor în libertate, apelarea la mila publică, precum şi abandonul deşeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate. Pentru aruncarea cojilor de seminţe pe domeniul public au fost aplicate amenzi în valoare de 500 lei.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat un număr de 9 agenţi economici, în vederea obţinerii avizului pentru stabilirea programului de funcţionare. Pentru combaterea şi prevenirea comerţului stradal neautorizat, poliţiştii locali au monitorizat permanent zonele adiacente pieţelor agroalimentare, îndepărtând persoanele care nu respectau amplasamentele stabilite de municipalitate pentru desfăşurarea activităţilor comerciale

Serviciul Disciplină în Construcţii a verificat respectarea termenelor de efectuare a lucrărilor de intervenţie la reţelele edilitare şi de aducere a terenului la starea iniţială, precum şi legalitatea montării unor stâlpişori pe domeniul public.

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului au efectuat verificări în teren pentru depistarea persoanelor ce depozitează deşeuri de orice natură în afara recipienţilor de colectare, aceştia monitorizând platformele gospodăreşti din Cartierele Vest şi Mihai Bravu. Au efectuat verificări şi în cazul unui apartament de pe strada Cosminele, pentru ca proprietarul acestuia să fie determinat să-şi salubrizeze locuiţa, care reprezenta un focar de infecţie pentru vecini.

Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul evidenţei persoanelor au verificat deţinerea şi actualizarea cărţilor de imobil, prezenţa documentelor de informare a locatarilor la parterul imobilelor în cazul unui număr de 26 asociaţii de proprietari, instruind reprezentanţii acestora pentru remedierea neregulilor depistate.