BULETIN DE PRESĂ  IJP PRAHOVA. 27 AUGUST 2021
Tânăr reţinut pentru furt din locuinţă
Politiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei nr. 4 Ploieşti au identificat un prahovean în vârstă de 20 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.
La data de 20 august a.c., tânărul ar fi pătruns în interiorul unei locuinţe situate la parterul unui bloc din Ploieşti, prin escaladarea unei ferestre, şi ar fi sustras suma de 650 de lei.  
În urma administrării materialului probator, în cursul zilei de ieri, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
Femeie reţinută pentru infracţiuni contra patrimoniului
La data de 26 august a.c., poliţiştii din Câmpina au reţinut pentru 24 de ore o ploieşteancă în vârstă de 48 de ani, bănuită de comiterea unor infracţiuni de furt.
La data de 10 august a.c., femeia ar fi sustras două portofele ce conţineau documente şi bani, din genţile persoanelor vătămate, în timp ce acestea se aflau în incinta unei societăţi comerciale din municipiul Câmpina.
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.700 de lei.
Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
Atenţie la regimul armelor şi muniţiilor!
La data de 26 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu poliţişti din cadrul celor 4 secţii urbane din Ploieşti au efectuat verificări la deţinătorii de arme şi muniţii neletale supuse autorizării de pe raza municipiului Ploieşti.
Astfel, au fost verificaţi 13 deţinători de arme, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la prevederile Legii 295/2004 R, respectiv pentru  păstrarea în condiţii necorespunzătoare a armelor şi muniţiilor deţinute, fiind totodată  indisponibilizate două arme neletale şi anulate 5 certificate de deţinător.  De asemenea,  în urma neregulilor constatate, au fost înregistrate două infracţiuni, după cum urmează: 
-Cu ocazia verificării la domiciliu a unui deţinător de arme din municipiu, s-a constatat faptul că acesta decedase, iar fiul său a deţinut în continuare arma, fără să o predea. 
-Cu ocazia unei alte verificări, s-a constatat faptul că un bărbat care deţinea o armă în baza unui certificat de deţinător, a purtat şi schimbat fără drept locul de deţinere al armei, la o altă adresă decât cea menţionată în documentele prevăzute de lege. 
În ambele cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cele două arme fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. 
La volan sub influenţa substanţelor psihoactive
Seara trecută, în jurul orei 20:30, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Căpitan Aviator Popescu Ciocănel din municipiul Ploieşti,  poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat. 
 
Întrucât conducătorul auto prezenta o stare de agitaţie, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, care a înregistrat un rezultat pozitiv, indicând prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea un efect psihoactiv în organism. 
 
În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.