IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.26 AUGUST 2021
Bărbat reţinut pentru furt
 
La data de 25 august a.c., în continuarea cercetărilor efectuate într-o cauză penală, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 4 Ploieşti au identificat doi bărbaţi, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt în formă continuată.
Faptele ar fi fost comise în perioada aprilie-iulie 2021, când cei doi ar fi sustras din incinta unei uzine situate în zona de sud a municipiului Ploieşti, materiale feroase, rezultate în urma demolării.
În urma administrării materialului probator, faţă de unul dintre bărbaţi a fost  dispusă măsura prevenitivă a reţinerii pentru 24 ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat unităţii de parchet, în vederea dispunerii unei alte măsuri preventive.
 
Cercetat pentru furt calificat
 
Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei de Poliţie nr.1 Ploieşti au identificat un ploieştean în vârstă de 42 de ani, bănuit de comiterea unei infracţiuni de furt calificat, faptă comisă în data de  21 august a.c.
Acesta ar fi sustras o bicicletă, pe care proprietarul o lăsase asigurată, pe o stradă din municipiu. 
Poliţiştii au reuşit să recupereze bicicleta, care a fost restituită persoanei vătămate, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
 
Taximetrist ,,pirat” depistat în Ploieşti
 
Miercuri, 25 august a.c., în jurul orei 16:00, un autoturism care se deplasa pe strada Ştrandului, a fost oprit pentru control, de către un echipaj de poliţie din cadrul Biroului Rutier Ploieşti.
Din verificările efectuate, s-a stabilit că bărbatul aflat la volan efectua transport rutier de persoane, contra cost, pe ruta Ploieşti- Valea Călugărească, fără a fi autorizat în acest sens. 
Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 de lei, poliţiştii dispunând măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului pentru 6 luni, reţinerea certificatului şi retragerea plăcuţelor de înmatriculare.
 
 
Depistat în trafic cu alcoolemie de 1,01 mg/l
 
La data de 25 august a.c., în jurul orei 17:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce efectuau verificarea şi controlul traficului rutier, pe DN1 B, pe raza localităţii Bucov, au oprit un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, care circula pe direcţia Buzău către Ploieşti. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat  valoarea de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În cauză, se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Foto cu caracter ilustrativ