IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.25 AUGUST 2021
Reţinut pentru furt calificat
Politiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina efectuează cercetări intr-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat. 
În fapt, la data de 13 august a.c., în jurul orei 22:30, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale, de unde ar fi sustras 250 de kg de cablu electric din cupru, cauzând un prejudiciu de 13.600 de lei. 
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale au reuşit identificarea unui bărbat, bănuit de comiterea faptei, iar în baza probatoriului administrat, faţă de acesta a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
Urmărit  naţional şi internaţional depistat de poliţiştii prahoveni
La data de 24 august a.c., poliţiştii Serviciului de  Investigaţii Criminale Prahova, în baza unor date şi informaţii obţinute, au depistat pe raza municipiului Ploieşti, un bărbat în vârstă de 41 de ani, care se sustrăgea de la executarea pedepsei închisorii.
Cel în cauză era urmărit la nivel naţional şi internaţional, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani, 6 luni şi 20 de zile, conform unui mandat emis de către Judecătoria Ploieşti. 
Bărbatul a fost condus la sediul inspectoratului pentru întocmirea dosarului de penitenciar şi ulterior a fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.
Starea tehnică a vehiculelor verificată de poliţiştii rutieri
 Noaptea trecută, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi Biroului Rutier Ploieşti au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru verificarea stării tehnice a vehiculelor, în colaborare cu reprezentanţii Registrului Auto Român. 
Activităţile de control au avut loc pe raza municipiului Ploieşti,  ocazie cu care au fost verificate 58 de autovehicule şi 30 de motociclete, iar în urma abaterilor constatate, fiind aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, dintre care, 20 pentru defecţiuni tehnice. Totodată, au fost retrase şi 10 certificate de înmatriculare. 
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 14.800 de lei. 
În contextul acţiunii, a fost constatată şi o infracţiune: 
În jurul orei 01:40, poliţiştii rutieri, au identificat în parcarea unui centru comercial  din municipiu un autoturism care avea sistemul de evacuare modificat. La volanul autoturismului se afla o femeie, însoţită de un bărbat aflat pe bancheta din dreapta.  . În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, autoturismul aparţine bărbatului, iar acesta l-a încredinţat femeii, care nu deţine permis de conducere  pentru nicio categorie de vehicule.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul unei persoane despre care se ştie că nu deţine permis de conducere. 
 
Depistat la volan, deşi nu avea permis de conducere 
În aceeaşi seară a.c., în jurul orei 23:30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti, au procedat la oprirea unui autoturism care circula pe strada Dumbrava, pe raza satului Diţeşti. La efectuarea semnalului regulamentar de oprire efectuat de poliţist, conducătorul autoturismului nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea. La scurt timp, a fost oprit şi identificat, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere. 
 
Foto cu caracter ilustrativ