Carmen Ionita este castigatoarea pentru cel mai bun plan de afaceri al primei editii YOUNGpreneur, mai - iulie 2021
Premiul programului YOUNGpreneur, Asociatia Un Strop De Fericire!
Carmen Ionita este castigatoarea pentru cel mai bun plan de afaceri al primei editii YOUNGpreneur, mai - iulie 2021!
Carmen a intrat in posesia unui premiu in valoare de 1000 de euro, premiu oferit de organizator pentru a incuraja cel mai bun plan de afaceri bazat pe ideea cu care fiecare participant a intrat in program. 
Juriul a premiat pe langa originalitatea ideii, viabilitatea planului, calitatea proiectului, modul de sustinere a acestuia si gradul de integrare in plan a ideilor si conceptelor invatate in program.
Ideea de afaceri propune realizarea unor jocuri educationale care sa faciliteze cunoasterea si invatarea intr-o maniera atractiva si usor de abordat, apropiata nevoilor moderne de cunoastere. 
Promotoarea ideii este doctor in neurostiinta a Universitatii din Manchester, a carei viziune este sa foloseasca jocul in procesul de invatare, chiar si in mediile formale sau pentru teme mai putin populare si accesibie.
Astfel, ne asteptam ca intr-un timp scurt sa gasim jocurile educationale care ii poarta numele in mediile de comert online, in acelasi timp, acestea urmand sa ajunga si in mediul formal de invatare pentru a fi utilizat ca material didactic modern. Deasemena,  ideea jocurilor educationale propuse de Carmen a starnit curioziatea si interesul unui potential investitor.
 
Asociatia Un Strop de Fericire are o experienta consistenta de lucru cu tinerii, indeosebi in zona de educatie pentru viata si cariera, dezvoltare personala si sustinere pentru tinerii defavorizati, astfel incat sa ii pregateasca pentru o viata independenta si autosustenabila.
Pornind de la aceasta experienta, Editia nr 1, mai - iulie 2021, a primului curs de educatie antreprenoriala practica YOUNGpreneur, a avut ca obiectiv sa dezvolte prin metode de educatie non-formala competente cheie unor tineri care doresc sa puna in practica o ideee de afacere. Obiectivul pe termen lung este de dezvoltare a unui mini incubator de afaceri si a unei comunitati cu interese antreprenoriale, care aduce impreuna persoane avand o experienta indelungata si relevanta in afaceri cu tinera generatie dornica sa invete.
Proiectul a a plecat la drum cu 17 idei de afaceri si a insemnat  3 luni de cursuri interactive bi-saptamanale, desfasurate online, cuprinzand cunostinte antreprenoriale pe temele esentiale intr-o afacere. 
In mod gratuit, participantii au avut access la  sesiunile de curs,  la discutii si intalniri individuale cu mentorii programului pentru ghidare in dezvoltarea planului lor de afaceri . Proiectul a insemnat peste 100 de ore de implicare din partea fiecarui participant, invatare din experiente de top si cat se poate de reale, validarea ideii de afaceri de catre persoane experimentate, dezvoltarea propriului plan de afaceri sub indrumarea unui expert in domeniu. 
12 antreprenori sau persoane cu experienta de top management au facut posibila realizarea acestui program. In urma sustinerii ideii de afaceri finale si asa cum a fost ea dezvoltata pe parcursul programului, juriul format din mentorii programului a desemnat castigatorul.
Compania Metigla si AUSF, au organizat impreuna proiectul, acesta facand parte din demersul contiuu si comun de a sustine educatia, schimbarea metodelor de invatare in Romania. 
Compania METIGLA activeaza pe piata din Romania incă din anul 2000, avind o unitate de productie in localitatea Ceptura, judetul Prahova. Metigla produce sisteme complete pentru acoperis si hale metalice: tigla metalica, tabla prefaltuita, sistem pluvial, tabla cutata, panouri termoizolante si profile zincate, la cele mai inalte standarde europene de calitate. Produsele METIGLA sunt comercializate atat in tara, cat si spre export, prin distribuitori şi constructori. Parteneriatul dintre Asociatia Un Strop de Fericire şi Metigla este unul cu traditie, compania fiind un exemplu de business bazat pe valori recognoscibile: calitate, incredere şi parteneriat. Pentru mai multe informatii despre Metigla, accesaţi www.metigla.ro.
 
Asociaţia Un Strop de Fericire se află in anul 10 de activitate in slujba dezvoltarii tinerilor, fie ca vorbim de cei care traiesc in zone defavorizate, carora viata nu le-a oferit pana acum prea multe sanse, sau de tinerii exceptionali, plini de calitati si de dorinta de a realiza cat mai mult, pentru ei si comunitatea in care traiesc.
 
Asociatia  faciliteaza accesul tinerilor la oportunitati de invatare, dezvoltare personala si promoveaza voluntariatul, ca mijloc de schimbare in comunitate.
 
Prin mijloace practice si metode inovative de educatie, asociatia permite tinerilor sa dobandeasca competente esentiale, cunostinte si abilitati, care contribuie la dezvoltarea lor socio-educativa, incurajeaza participarea activa in societate si le imbunatateste perspectivele de admitere la universitate si angajare.
 
Pentru mai multe informatii despre Asociatia Un Strop de Fericire si proiectele acesteia vizitati website-ul asociatiei, precum si paginile de Facebook şi Instagram.
 
 
Sursa:Comunicat  Asociatia Un Strop De Fericire