Comunicat Prefectura Prahova.Situaţia apei potabile din municipiul Câmpina II
Conform informaţiilor primite de la Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, aducem la cunoştinţă faptul că, în acest interval de timp, Serviciul de Ambulanţă Judeţean nu a primit solicitări prin sistemul unic de urgenţă pentru manifestari gastro-intestinale în municipiul Câmpina. 
De asemenea, nu au fost semnalate cazuri de acest fel nici în rândul pacienţilor internaţi la Spitalul de Psihiatrie Voila sau la Spitalul de Pediatrie Ploieşti. 
Nu au fost înregistraţi pacienţi pediatrici din municipiul Câmpina cu enterocolite, iar Spitalul Municipal Câmpina a înregistrat prezentarea a 3 adulţi cu sindrom dispeptic, fără raport de cauzalitate cu Clostridium perfringens.
Recomandările privind evitarea consumului de apă potabilă în muncipiul Câmpina, au apărut după ce analizele de laborator efectuate periodic pentru determinarea calităţii apei au arătat prezenţa Clostridium perfringens în sistemul de aprovizionare cu apă.
Prezenţa Clostridium perfringens este un indicator de poluare fecală şi NU trebuie confundat cu Clostridium botulinic sau Clostridium difficile, care ar putea să determine îmbolnăviri grave.
Societatea HIDRO PRAHOVA SA şi autorităţile locale au pus la dispoziţia populaţiei surse alternative de apă potabilă în mai multe puncte din municipiul Câmpina:
 
Spitalul Municipal Câmpina
Spitalul de Psihiatrie Voila
Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr"
Piaţa Centrală Câmpina 
Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Sindrom Down Câmpina.       (Strada Simion Barnutiu 12)
Pasajul pietonal "La ceas" 
Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Câmpina (str. Voila nr. 67) 
Asociaţia "Casa Speranţei" (cartier Slobozia)
Drumul Taberei intersecţia cu strada Voila
Strada Silvicultorului
Strada Buciumului
Containerele sunt amplasate în zone cu protecţie, astfel încât să nu existe riscul de contaminare voluntară.
   Măsurile preventive dispuse de DSP Prahova şi autorităţile locale, au drept scop protejarea stării de sănătate a consumatorilor din municipiul Câmpina prin evitarea consumului de apă potenţial contaminată cu agenţi patogeni.
Aceste măsuri vor fi menţinute până la confirmarea încadrării din punct de vedere calitativ a apei furnizate în parametrii de potabilitate.
Situaţia este monitorizată de Instituţia Prefectului Prahova, Hidro Prahova SA, Primăria municipiului Câmpina, Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi Garda de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova .
Foto cu caracter ilustrativ