POLIŢIŞTII VOR ACŢIONA ÎN JUDEŢUL PRAHOVA PENTRU UN SFÂRŞIT DE SĂPTĂMÂNĂ ÎN SIGURANŢĂ
În perioada 13.08.2021-15.08.2021, peste 200 de poliţişti vor acţiona în teren, dintre care peste 100 sunt din structurile de ordine publică şi peste 70 sunt poliţişti de la rutieră, ce vor acţiona în cele trei zile, în judeţul Prahova.
Poliţiştii prahoveni împreună cu partenerii instituţionali, în echipe mixte cu jandarmi, poliţişti locali, vor acţiona în zona locaşurilor de cult, în zona locaţiilor unde se vor desfăşura manifestările dedicate Sărbătorii religioase Sfânta Maria, dar şi în zone de promenadă, parcuri, pieţe, terase.
Se va acţiona inclusiv pentru gestionarea afluxului de persoane pe timpul manifestărilor culturale şi de divertisment, precum şi pentru respectarea măsurilor impuse de autorităţi pentru buna desfăşurare a acestor evenimente.
De asemena, forţele de ordine vor acţiona pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infectărilor cu noul coronavirus.
Totodată poliţiştii rutieri vor acţiona pentru creşterea gradului de siguranţă a traficului, pe drumurile publice.
Respectaţi în continuare prevederile legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, respectiv păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecţie, limitarea expunerii în spaţii aglomerate, precum şi a celorlalte norme legale în domeniul ordinii şi liniştii publice şi a circulaţiei pe drumurile publice!
De asemenea, indiferent că participaţi la  evenimentele festive din acest week-end sau că plecaţi în vacanţă, ţineţi cont şi de câteva recomandări ale poliţiştilor:
- Conturile de pe reţelele de socializare nu trebuie să fie surse de informaţii pentru infractori! Nu postaţi pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă faptul că sunteţi plecaţi de acasă-  acestea pot constitui o invitaţie pentru hoţi; 
- În zone aglomerate, păstraţi geanta/borseta în faţa dumneavoastră, aproape de corp, protejată de unul dintre braţe, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;
- Dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, încercaţi să vă schimbaţi locul; 
- Nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheaţi, mai ales în zone aglomerate;
- Nu lăsaţi obiectele de valoare (bijuterii, telefoane, portmonee, camere foto sau video) la vedere; câteva momente de neatenţie sunt suficiente pentru ca infractorii să le sustragă ;
În continuare poliţiştii rutieri vor acţiona, pe raza intregului judeţ, pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte antisociale şi recomandă participanţilor la trafic să respecte normele privind circulaţia pe drumurile publice.
 
Sursa:IJP Prahova