Nereguli constatate de poliţiştii rutieri din Prahova
La data de 10 august a.c., în jurul orei 20.30, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti, în cadrul unei acţiuni în municipiul Ploieşti, au oprit pentru control un autoturism, care circula dinspre strada Malu Roşu către Bulevardul  Republicii.
Conducătorul autoturismului, în vârstă de 31 de ani, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 
A fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
Tot în cadrul aceleiaşi acţiuni, a fost identificat şi un bărbat de 21 de ani,  care în jurul orei 21.00, a condus un autoturism, pe şoseaua Vestului din municipiu, iar în urma efectuării testării cu aparatul Drugtest, acesta a indicat POZITIV la substanţe cu efect psihoactiv.
În cauză s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv. 
În cursul nopţii, în jurul orei 00.40, poliţiştii Staţiunii Sinaia, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu în oraşul Sinaia, au oprit pentru control un autoturism care circula din direcţia Bulevardul Carol I către strada Calea Bucureşti.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sursă: IJP Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ