Acţiuni Poliţia Locală Ploieşti in perioada 2-9 august 2021
 Amenzi pe şantierele în lucru
 
Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcţii, Afişaj Stradal şi Protecţia Mediului au desfăşurat în perioada 02-06 august 2021, controale tematice privind respectarea prevederilor legale în executarea lucrărilor de construcţii, pe şantierele în lucru de pe străzile Târgoviştei, Th. Aman, Caporal Dumitrescu, Lupeni, Râfov, Bărcăneşti, Carpaţi, Ţintea, Veniamin Costache.
În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.500 lei pentru ocuparea domeniului public cu materiale fără autorizările legale, pentru neasigurarea degajării deşeurilor din construcţii prin a căror manipulare se produce o cantitate de praf care depăşeste concentraţia admisă şi pentru nemenţinerea curăţeniei şi a ordinii în şantiere.
Controalele pe această temă se vor desfăşura în continuare, în vederea asigurării respectării  prevederilor legale în materie şi a unui mediu curat şi sigur pentru cetăţeni.
 
Acţiuni pentru respectarea ordinii şi liniştii publice în Ploieşti
Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică şi Pază, în perioada 2 - 8 august 2021, au asigurat măsuri de ordine şi siguranţă publică pe raza municipiului, fiind sanţionate un număr de 215 persoane care au încălcat normele de convieţuire socială, cu amenzi în valoare totală de 43.460 lei. De asemenea, au fost efectuate deplasări la faţa locului în cazul sesizărilor primite de la cetăţeni,     monitorizându-se şi principalele zone cunoscute a fi frecventate de persoanele care apelează la mila publicului, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului cerşetoriei.
În zilele de week-end, poliţiştii locali au desfăşurat o serie de acţiuni în zonele aglomerate ale municipiului, respectiv parcuri şi locuri de joacă pentru copii, în vederea respectării ordinii şi liniştii publice, dar şi curăţeniei pe domeniul public. În consecinţă, au fost legitimate un număr de 124 persoane, dintre care 83 au fost sancţionate contravenţional, iar restul atenţionate verbal. Astfel, poliţiştii locali au aplicat un număr de 43 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.600 lei - pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice; 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 300 lei - pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 25 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.500 lei - pentru încălcarea prevederilor H.C.L. nr. 34/2019 - referitoare la modificarea şi completarea H.C.L. nr. 218/2015 privind aprobarea Regulamentului serviciului de salubrizare ȋn municipiul Ploieşti şi 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.250 lei - pentru încălcarea prevederilor H.C.L. nr. 228/2006 - privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploieşti.
Prin acţiunile întreprinse, Poliţia Locală Ploieşti îşi doreşte să creeze un climat de siguranţă, ordine şi confort pentru ploieşteni.
Vă stăm permanent la dispoziţie prin Dispeceratul instituţiei, la numerele de telefon 0244/954 şi 0244/513255, precum şi prin intermediul adresei de e-mail: office@polocploiesti.ro.
Transporta fier vechi cu un cărucior pentru cumpărături
În ziua de sâmbătă, 07.08.2021, în jurul orei 20.30, în timp ce efectua serviciul de patrulare, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică şi Pază a surprins, la intersecţia străzilor Bulevardul Republicii şi Colinei, o persoană de sex masculin care împingea un căruţ metalic pentru cumpărături.  
Poliţiştii locali au procedat la legitimarea bărbatului, identificat ca fiind numitul D.C.C., de 41 ani, cu domiciliul în municipiul Ploieşti. În urma verificărilor a rezultat că acesta sustrăsese căruciorul de la un supermarket situat în zona de nord a municipiului, folosindu-l pentru a transporta fier vechi şi obiecte personale.
Individul a fost preluat de lucrătorii Secţiei nr. 2 de Poliţie, în vederea continuării cercetărilor, iar căruţul a fost predat angajaţilor de la supermarket.
Amenzi protecţia mediului
În perioada 2 - 6 august 2021, poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 31.500 lei pentru depistarea de fapte contravenţionale ce au constat atât în abandonarea de deşeuri menajere şi asimilabile acestora, resturi vegetale, resturi de materiale de construcţii, electrocasnice şi mobilier scos din uz pe domeniul public, cât şi pentru neasigurarea prestării serviciului de salubrizare - conform prevederilor contractuale şi regulamentului de salubrizare, dar şi pentru neefectuarea curăţeniei şi igiena căilor publice de către operatorul serviciului de salubrizare. 
Astfel, din totalul sancţiunilor contravenţionale menţionate anterior, un număr de 11 amenzi au fost aplicate operatorului serviciului de salubrizare, iar restul de 5 amenzi unor persoane fizice,  conform prevederilor H.C.L. nr. 34/2019 - referitoare la modificarea şi completarea H.C.L. nr. 218/2015 privind aprobarea Regulamentului serviciului de salubrizare ȋn municipiul Ploieşti.
Totodată, au fost întreprinse verificări în cazul unui număr de 26 sesizări înregistrate din partea cetăţenilor, efectuându-se şi 34 de monitorizări pe raza municipiului.
Sursa:Comunicat Politia Locala Ploiesti