COMUNICAT DGASPC Prahova privind situatia de la CRRPAH Calinesti
Referitor la situaţia semnalată în presă cu privire la  decesul beneficiarului din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti,  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele aspecte:
În data de 6 august 2021, Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti a informat conducerea D.G.A.S.P.C. Prahova cu privire la decesul din data de 5 august a unui beneficiar, în vârstă de 61 de ani şi la faptul că reprezentanţii Poliţiei au ridicat de la sediul centrului documente, camerele de luat vederi şi au luat declaraţii de la angajaţi şi beneficiari cu privire la acest eveniment.
Având în vedere acestă informare, conducerea D.G.A.S.P.C. Prahova s-a autosesizat şi s-a deplasat în data de 07.08.2021 la sediul centrului rezidenţial, unde a purtat discuţii cu câţiva beneficiari şi angajaţi din centru, despre împrejurările în care s-a produs decesul.
Pe baza informaţiilor obţinute, conducerea D.G.A.S.P.C. Prahova a dispus constituirea unei comisii de cercetare disciplinară prealabilă care va analiza situaţia din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti şi va propune măsurile ce se impun.
De asemenea, D.G.A.S.P.C. Prahova va constitui echipe multidisciplinare ce vor avea ca misiune deplasarea în toate centrele rezidenţiale din subordine, în vederea evaluării şi analizării detaliate a activităţii acestora, în scopul prevenirii apariţiei unor situaţii de abuz sau a altor situaţii care ar putea afecta îngrijirea şi siguranţa beneficiarilor.
Foto cu caracter ilustrativ/observatorulph.ro