IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.9 august 2021
BĂRBAT REŢINUT DE POLIŢIŞTI 
 
La data 8 august a.c., în jurul orei 21.20 poliţiştii Secţiei nr. 6 de poliţie rurală Ciorani au fost sesizaţi prin intermediul SNUAU 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, o persoană cunoscută, se manifestă agresiv la o petrecere.
Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat faptul, că un bărbat din comuna Sălciile ar fi organizat o petrecere la locuinţa sa, pentru a-şi serba ziua de naştere, ocazie cu care printre invitaţi se mai afla un bărbat, de 42 de ani, care pe fondul consumului excesiv de alcool, s-a manifestat agresiv, a produs distrugeri la un autoturism şi a ameninţat cu acte de violenţă mai multe persoane.
În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu, distrugere, ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
În urma administrării probatoriului, faţă de bărbat s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
 
BĂRBAT REŢINUT PENTRU REFUZ DE RECOLTARE PROBE BIOLOGICE
 
La data de 8 august a.c., poliţiştii Biroului Rutier Câmpina au dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Câmpina, pentru  săvârşirea infracţiunilor de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat.
În fapt, la aceeaşi dată, în jurul orei 4.50, conducătorul autoturismului, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat  în coliziune cu o rigolă aferentă sensului giratoriu al unui complex din municipiul Câmpina.
În urma producerii accidentului rutier, au rezultat doar pagube materiale.
Deşi emana puternic halenă alcoolică, bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, cât şi recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemie.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, acesta are dreptul de a conduce suspendat, ca urmare a săvârşirii în data de 9 aprilie 2019, a infracţiunii de „Refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
În cursul zilei de azi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, în vederea analizării dispunerii unei alte măsuri preventive.
 
ACTIVITĂŢILE POLIŢIŞTILOR RUTIERI
 
Duminică dimineaţa, în intervalul 7.00-10.00, poliţiştii rutieri au acţionat în municipiul Ploieşti, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
8 poliţişti au obţinut următoarele rezultate: 
Contravenţii constatate= 34, din care:
Viteză=25
Alcool= 1 (0,30 mg/l)
Prioritate pietoni= 1
Abateri pietoni =1
Altele=6
Pc retinute = 3 ( prioritate pietoni, alcool, viteză - moto)
Infracţiuni constatate - 1 potrivit art 336 alin. 1 CP (0,45 mg/l)
Valoarea sancţiunilor = 14.620 de lei.
 
Exemplu :  
 
În jurul orei 7.20, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe Bulevardul Bucureşti, din municipiu, acţionând cu aparatul radar TRUCAM , au oprit un autoturism, întrucât a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 93km/h. 
Conducătorul autoturismului, un bărbat de 49 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infractiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenta alcoolului. 
 
În cursul nopţii trecute, în jurul orei 2:45, poliţiştii Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Valea Călugărească, în timp ce executau activităti pe linie de poliţie rutieră în localitatea Drăgăneşti, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat din comuna Ciorani.
Întrucât acesta emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, indicând o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
În această dimineaţă, în jurul orei 5.00, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti, au fost sesizaţi prin dispecerat, despre faptul că pe strada Nicolae Bălcescu s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, conducătorul autovehiculului implicat, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma verificărilor efectuate la faţa locului, s-a constatat faptul că, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Râfov, a pierdut controlul autoturismului şi a intrat în coliziune cu alte 2 autoturisme,  care se aflau staţionate în parcare.
Întucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.08 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Foto ilustrativ