ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.4  august 2021
În perioada 03 – 04 august, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 28 misiuni, din care 12 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 15 urgenţe medicale şi o altă misiune de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 3 incendii de vegetaţie uscată, precum şi în alte 7 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc. 19 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere produse în localităţile Lipăneşti, Băicoi şi Mizil – DN1B, în urma cărora 5 victime au fost transportate de urgenţă la spital.
10 hectare de mirişte au fost mistuite de flăcări!
În perioada menţionată, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 3 incendii de vegetaţie uscată în localităţile Colceag, Bucov şi Izvoarele.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 10,50 ha şi au fost afectate 2 tone de gunoi menajer.
Misiune contracronometru de salvare!
Un bărbat în vârstă de 69 de ani a fost salvat după ce a alunecat într-un canal colector care se vărsa în Râul Prahova. Evenimentul s-a întâmplat marţi seara, în jurul orei 22:17 pe strada Valea Piscului din localitatea Sinaia.
Pompierii militari au acţionat cu mijloace de primă intervenţie şi au pătruns în canal pentru a scoate bărbatul în cel mai scurt timp. În urma impactului, bărbatul a fost rănit şi a suferit o fractură la membrul inferior stâng, fiind transportat de urgenţă la spital. 
Accidentele au debutat în forţă!
În noaptea de marţi spre miercuri, un val de accidente s-a produs pe drumurile din Prahova. Primul a avut loc la ora 00.37, pe raza localităţii Mizil, în care au fost implicate patru autoturisme, din care una tractată şi una parcată, în care se aflau opt persoane.
În urma impactului, o persoană a rămas prinsă în maşină, dar conştientă. După evaluarea medicală de la faţa locului, trei persoane au fost transportate la spital. 
Tot în noaptea trecută, doi cai au murit în urma impactului violent care a avut loc în comuna Măgurele, între o căruţă şi un autovehicul. În coliziune, nu au fost şi oameni răniţi.
Un alt accident s-a produs şi pe DN1, la Posada, în această dimineaţă. Au fost implicate două autoturisme, dintre care unul aflat în pană, care a fost lovit în spate de o altă maşină. În urma impactului violent, două persoane au fost rănite şi transportate la spital.
Seria accidentelor a continuat cu cel produs în acestă dimineaţă care a avut loc pe DN1 B la iesire din Mizil spre Buzău.
În eveniment au fost implicate o cisterna cu 26 tone GPL şi un autoturism. În cisternă se afla doar conducătorul auto iar în turism doi ocupanţi. Nu au fost persoane rănite şi nici scurgeri de combustibil.