IJP PRAHOVA.COMUNICAT DE PRESĂ.4 AUGUST 2021
DOSAR PENAL PENTRU FURT
 
La data de 3 august a.c., în jurul orei 11.40, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Platoul Halelor Centrale, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 poliţie Ploieşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie manifestă un comportament suspect. 
În urma legitimării acesteia, dar şi a efectuării controlului corporal sumar au fost găsiţi 200 de lei, stabilindu-se că ar fi fost sustraşi de pe o tarabă amplasată pe Platoul Halelor Centrale, unde îşi desfăşoară activitatea în calitate de comerciant o femeie din comuna Călugăreni, judeţul Prahova. 
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat persoanei vătămate. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
IDENTIFICARE AUTORI METODA ACCIDENTUL
 
În cursul zilei de ieri, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, în urma administrării probatoriului în două dosare penale, au reuşit identificarea a 3 autori pentru infracţiunile de înşelăciune şi tentativă la înşelaciune, ambele comise prin metoda de operare ”accidentul”.
În fapt, un bărbat ajutat de alţi 3, toţi deţinuţi în Penitenciarul Mărgineni, ar fi utilizat trei terminale mobile pe care le deţineau în mod fraudulos şi ar fi apelat posturi telefonice cu prefixul judeţului Prahova în scopul de a săvârşii infracţiuni de înşelăciune prin metoda „accidentul”. 
În acest context, în noaptea de 12 spre 13 iunie a.c., ar fi reuşit să inducă în eroare o femeie de 73 de ani,  din comuna Târgşorul Vechi, iar în următoarea noapte ar fi reuşit să inducă în eroare o altă femeie de 86 de ani, din aceeaşi comună, activitatea infracţională fiind însă întreruptă de poliţiştii care l-au surprins în flagrant pe unul dintre bărbaţi, complicele celor din arest.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroul de Combatere a Infractiunilor Contra Persoanei si Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.
 
ACTIVITATEA POLIŢIŞTILOR RUTIERI
 
La data de 3 august a.c., în jurul orei 16.00, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică a  Poliţiei Municipiului Câmpina, au oprit pe strada Schelelor din municipiu, un autoturism, care circula din direcţia str. Calea Doftanei către strada Erupţiei. 
Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 1,21 mg/l concentraţie de alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul de 35 de ani, din comuna Ciorani a fost codus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
În jurul orei 00.10, poliţiştii Serviciului Rutier, aflaţi în serviciu pe DN1A, în localitatea Boldeşti – Scăeni au oprit un autoturism care circula pe DN1A, pe sensul de mers Ploieşti către Vălenii de Munte.
Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,72 mg/l concentraţie de alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost codus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Foto ilustrativ