ASTRONOMIC DOME BUCOV-Călătorie în timp alături de Patrula Zula
Este cunoscut faptul că reciclarea a devenit una dintre cele mai importante şi răspândite mişcări de protejare a mediului înconjurător, la nivel global. Pe acest fond, un singur lucru este cert: dezvoltând mentalitatea social-coletivă actuală, putem pregăti generaţiile următoare pentru un viitor mai prosper.
În acest context, Astronomic Dome, planetariul digital, situat în incinta Parcului Memorial „Constantin Stere”, din comuna Bucov, îşi propune să le ofere copiilor o „expediţie” interactivă, până la începuturile planetei noastre, pentru a descoperi tainele Pământului şi alte mistere ascunse de timp.
În premieră pentru Ploieşti, domul astronomic oferă o experienţă de învăţare interactivă şi multisenzorială, reprezentată prin intermediul unor proiecţii 360o, destinate copiilor, pe tema colectării deşeurilor şi a reciclării. Principala atracţie pentru cei mici, care se regăseşte doar la Astronomic Dome, este filmul „The Zula Patrol: Down to Earth”. În timp ce mergea la o vânătoare de fosile, Patrula Zula descoperă dovezi că ticălosa Deliria Delight a călătorit înapoi în timp, până la trecutul preistoric al Pământului, pentru a  arunca ilegal gunoiul toxic al companiei sale. Membrii Patrulei Zula trebuie să o găsească şi să o prindă, înainte ca acţiunile ei să provoace consecinţe catastrofale. În acest proces, eroii noştri învaţă totul despre formarea şi dezvoltarea Pământului şi despre formele de viaţă care locuiesc pe această planetă.
După cum spune şi titlul, vedetele acestui film sunt personajele Patrulei Zula, cei care vor fi prietenii copiilor şi îndrumătorii lor, pe parcursul unei călătorii spre o lume în care deşeurile sunt colectate şi recliclate. Ideea centrală a filmului este că Pământul se schimbă constant în timp. Obiectivul fundamental al acestei proiecţii urmăreşte ca elevii să dezgroape informaţii despre fosile, roci spaţiale şi Pământ şi să înveţe despre beneficiile reciclării asupra planetei noastre.
Deschiderea oficială a planetariului digital, Astronomic Dome, a avut loc în data de 28.05.2021, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. La acest eveniment a participat şi Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spaţiul cosmic, spre încântarea a 20 de micuţi instituţionalizaţi la Concordia.
De asemenea, pentru pasionaţii de astronomie sau pentru persoanele interesate să afle despre formarea şi evoluţia planetei Pământ, la Astronomic Dome rulează filmul „From Earth to the Universe”.  Pentru mai multe detalii despre acesta, vă invităm să vizitaţi planetariul digital. 
Programul domului astronomic: 
Vineri: 15:00-20:00
Sâmbătă: 12:00-20:00
Duminică: 12:00-20:00
Reprezentaţiile au loc la un interval orar de 30 de minute. Activitatea se desfăşoară în conformitate cu toate măsurile de protecţie şi distanţare socială prevăzute de lege.
Mesajul echipei Astronomic Dome: 
„Afară e cald şi totuşi îţi doreşti aventuri noi? Eşti pasionat de tot ce înseamnă Univers? 
Te aşteptăm la Astronomic Dome, singurul planetariu digital cu proiecţie 360o din Ploieşti! 
Avem exact ce trebuie pentru o experienţă memorabilă, indiferent de vârstă. 
Ne găseşti în Parcul Constantin Stere (Bucov), zona lac.”
 
Sursa:Comunicat Astronomic Dome