ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.2 august 2021
În perioada 30 iulie – 02 august 2021,  pompierii militari prahoveni au stins 7 incendii , din care 4 de vegetaţie uscată şi au asistat medical 85 de persoane. Peste 185 de salvatori au fost zilnic la datorie. 
În această perioadă, s-au înregistrat 118 misiuni din care 33 situaţii de urgenţă, echipajele ISU fiind solicitate la 7 misiuni de stingere a incendiilor, 85 cazuri SMURD, precum şi la 22 acţiuni pentru protecţia comunităţilor. 
De asemenea, în cele trei zile, 85 persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă. Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 12 accidente rutiere, în urma cărora 13 persoane au fost transportate de urgenţă la spital.
În săptămâna anterioară, inspectorii de prevenire au derulat 2 activităţi de îndrumare şi control la unităţi SEVESO şi Servicii Private pentru Situaţii de Urgenţă. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcţionării, însă au fost aplicate 6 amenzi, în cuantum de 17.500 lei şi 13 avertismente. 
Având în vedere că statistica specifică acestei perioade relevă o creştere a numărului de incendii (4), în special pe fondul recoltării cerealelor păioase şi a temepratirilor ridicate, le reamintim cetăţenilor că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetaţie uscată atrage după sine aplicarea de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi de până la 6.000 lei. 
Pompierii militari au fost în alertă sâmbătă noaptea, în jurul orei 23:39, după ce un incendiu violent a cuprins cu repeziciune două transformatoare aflate în incinta Uzinei Mecanice din localitatea Plopeni.
Imediat, după anunţ la locul intervenţiei au fost mobilizate trei autospeciale de stingere, o autospecială cu pulberi şi o ambulanţă SMURD.
Vâlvătaia se manifesta la 30 de celule de distribuţie, conductori electrici, materiale lemnoase şi plastice pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp. Focul a pornit din cauza unui transformator defect sau suprasolicitat. 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor. 
 
Foto ilustrativ