IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.2 AUGUST 2021
 
REŢINUT PENTRU LOVIRE SAU ALTE VIOLENŢE 
La data de 1 august a.c., poliţiştii Secţiei nr.4 poliţie Ploieşti au reţinut, pentru 24 de ore, un tânăr în vârstă de 18 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
În fapt, la data de 31 iulie a.c., în jurul orei 3.00, dispeceratul Secţiei nr.4 poliţie Ploieşti a fost sesizat de către un bărbat, cu privire la faptul că în timp ce se afla la o terasă situată în Ploieşti, ar fi fost agresat de o persoană cunoscută. 
Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului care au constatat faptul că în jurul orei 2:50, apelantul se afla la o terasă, unde consuma băuturi alcoolice, moment în care în zonă a apărut un bărbat şi pe fondul unui conflict mai vechi, acesta din urmă l-a lovit cu pumnul în zona feţei, o singură dată, după care a părăsit zona într-o direcţie necunoscută.
Pe numele tânărului a fost emis mandat de aducere, iar în urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, acesta a fost depistat şi ulterior condus la sediul unităţii, pentru audiere.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei nr.4 Poliţie Ploieşti pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi linistii publice.
ACTIVITĂŢILE POLIŢIŞTILOR RUTIERI
La data de 1 august a.c., în jurul orei 6.45, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atibuţiunilor de serviciu au oprit pe strada Bogdan Petriceicu Haşdeu, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, un autoturism care circula din zona străzii Calea Doftanei.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, indicând o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Bărbatul, de 49 de ani, din Poiana Câmpina fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de  mostre biologice de sânge.
Poliţiştii au întocmit dosar penal, pentru infracţiunea de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
În jurul orei 1.00 poliţiştii  Secţiei Rurale  nr.3 Blejoi aflându-se de serviciu în zona comunei Bărcănesti, au observat un autoturism care circula haotic pe DN1, din direcţia Bucureşti-Ploieşti, motiv pentru care l-au oprit pentru control. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, indicând o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Bărbatul de 31 de ani din comuna Râfov a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de  mostre biologice de sânge.
Poliţiştii au întocmit dosar penal, pentru infracţiunea de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
La data de 2 august a.c., în jurul orei 1.00, poliţişti Serviciului Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi de control în trafic, în localitatea Breaza au oprit pentru control un autoturism care circula pe Bulevardul Republicii, din direcţia Podul Vadului către Centru Breaza. 
Tânărul în vârstă de 19 ani, din oraşul Breaza a fost testat cu aparatul Drug Test, rezultatul fiind pozitiv, indicând prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.
Astfel, în urma rezultatului testării, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii concentraţiei de substanţă.
Poliţiştii au întocmit dosar penal, pentru infracţiunea de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.