IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.30 IULIE 2021
ATENŢIE LA RESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ŞI MUNIŢIILOR
La data de 29 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu poliţiştii Secţiilor nr. 1,2,4 de Poliţie Ploieşti au efectuat controale la deţinătorii legali de arme şi muniţii de pe raza municipiului Ploieşti.
Astfel, au fost verificaţi 10 deţinători de arme, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, constatate trei infracţiuni, indisponibilizate 3 arme neletale şi 35 de cartuşe, fiind aplicate totodată şi trei măsuri complementare privind anularea dreptului de deţinere arme.
EXEMPLE:
Cu ocazia contolului privind pe un bărbat din municipiul Ploieşti care deţinea în mod legal o armă neletală, s-a constatat faptul că acesta decedase cu câteva luni în urma, iar soţia acestuia a păstrat, fără drept la domiciliu respectiva armă. 
Cu ocazia unui alt control s-a constatat faptul că un bărbat care deţinea în mod legal o armă neletală, o avea asupra lui în timp ce se afla pe raza unei localităţi din apropierea municipiului, deşi nu avea dreptul să o poarte asupra sa. 
În urma unui alt control, poliţiştii au constatat faptul că un bărbat care deţinea o armă neletală şi un număr de 35 de cartuşe în mod legal, erau păstrate la o altă adresă decât cea la care era autorizat să le păstreze, în baza certificatului de deţinător.
În toate aceste cazuri au fost întocmite dosare penale, privind săvârşirea infracţiunii de nerespecatarea regimului armelor şi muniţiilor, cele 3 arme şi cele 35 de cartuşe fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
CONTRAVENŢIE LA REGIMUL SILVIC
La data de 29 iulie a.c., în jurul orei 14:30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Poiana Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DJ 101P din satul Bobolia au depistat un bărbat care transporta cu o autoutilitară aproximativ 1 metru cub de material lemnos, speciile fag şi gorun.
 La verificarea documenteor necesare transportului, s-a constatat faptul că avizul de însoţire al transportului era expirat. Materialul lemnos a fost ridicat şi predat pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Câmpina. 
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 cu suma de 3.000 de lei.
Reamintim:
Sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 1.000 şi 15.000 de lei.
Totodată, pentru agenţii economici care deţin sau efectuează activităţi de expediere, transport, primire pentru depozitare, prelucrare ori de exploatare de material lemnos, amenzile sunt cuprinse între 1.000 şi 15.000 de lei, cu măsuri complementare ce pot ajunge la suspendarea activităţii, iar pentru tăierea şi sutragerea de arbori în cadrul exploatărilor forestiere de către operatori economici atestaţi, amenzile pot fi de la 8.000 până la 12.000 de lei, precum şi retragerea atestatului care permite desfăşurarea unor astfel de activităţi.
INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER 
La data de 29 iulie a.c., în jurul orei 16:30 poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza au oprit pentru control, un autoturism, care circula pe strada Ocinei condus de un bărbat. 
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta figurează cu dreptul de a conduce CU RESTRICŢII- SUSPENDAT. 
În cauză a fost întocmit un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a coduce i-a fost suspendată.
 
În aceeaşi zi, în jurul orei 20:00 poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Depoului din municipiu, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat. 
Întrucât acesta emana halenă alcooică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.