IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.28 IULIE 2021
Nereguli constatate de poliţişti la regimul Armelor şi Muniţiilor
La data de 27 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu poliţiştii Secţiilor nr. 1,2,4 de Poliţie Ploieşti au efectuat controale la deţinătorii legali de arme şi muniţii de pe raza municipiului Ploieşti.
Cu această ocazie s-a constatat faptul că, un bărbat care deţinea în baza unui certificat de deţinător un pistol neletal şi munţie, la o altă adresă decât cea menţionată în cerificatul de deţinător. 
Având în vedere faptul că bărbatul nu avea dreptul să scoată arma şi muniţia din locaţia autorizată pentru păstrarea armei, în cauză a fost întocmit un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Autoturism furat, depistat de poliţişti
La data de 27 iulie a.c.,în jurul orei 14.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Floreşti, au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani.
În urma verificărilor efectuate a reiesit faptul că, autoturismul a fost înmatriculat în Marea Britanie şi este semnalat din data de 06 iulie a.c., ca fiind sustras din Marea Britanie. 
Din declaraţia bărbatului a reiesit faptul că, autoturismul în cauză aparţine concubinului mamei sale, domiciliat în comuna Filipeştii de Padure,  despre care cunoaşte că l-a achiziţionat din Marea Britanie.
Bărbatului i s-a adus la cunoştinţă faptul că autoturismul figurează în bazaele  de date cu semnalare „furt vehicul”, ocazie cu care acesta a pus la dispoziţie documentele vehicului şi autoturismul în cauză.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Crimnale-Furturi Auto din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.
Reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare
La data de 27 iulie a.c., poliţiştii Secţiei Rurale de Poliţie Drajna au reţinut pentru 24 de ore, un bărbat în vârstă de 41 de ani din comuna Ceraşu, pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare.
În fapt, la data de 26 iulie a.c., în jurul orei 16.30, poliţiştii Secţiei Rurale de Poliţie Drajna au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat din comuna Ceraşu, despre faptul că a fost agresat de o persoană cunoscută.
În baza sesizării, s-a constituit echipă operativă care s-a deplasat la faţa locului, unde a fost găsit apelantul, care a declarat verbal faptul că în cursul aceleiaşi zile, în timp ce se afla pe o stradă din sat, s-a întâlnit cu un bărbat cu care a avut o discuţie în contradictoriu.
Conflictul a pornit de la relaţia de concubinaj dintre fratele apelantului şi soţia bărbatului cu care acesta a avut conflictul. În urma discuţiei celor doi, apeantul a fost lovit de bărbat cu pumnul în zona feţei, totodată adresându-i şi ameninţări cu acte de violenţă. 
În urma completării probatoriului administrat, constând în faptul că persoana în cauză a persistat activitatea infracţională, ameninţând în mod repetat cu acte de violenţă, atât pe soţia sa cât şi pe actualul concubin al acesteia, s-a dispus măsura reţinerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
La volan fără permis de conducere
La data de 28 iulie a.c., în jurul orei 02:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Boldeşti-Scăeni, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere, îndrumare şi control al traficului rutier, pe DN 1A pe raza oraşului, au oprit pentru control, un autoturism care circula din direcţia Ploieşti către Vălenii de Munte.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că la volanul autoturismului se afla un tânăr în vârstă de 20 de ani domicliat în comuna Telega, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  
În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşrea infracţiunii de conduceea unui vehicul pe drumurile publice fără a avea permis de conducere.
CE RIŞTI DACĂ TE URCI LA VOLAN FĂRĂ A POSEDA PERMIS DE CONDUCERE: 
Conducerea fără permis este incriminată ca infracţiune în România.
Drept urmare, conducerea fără permis nu va fi sancţionată cu o simplă amendă, ci cu o pedeapsă penală.
Conform codului penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii pesrmisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis de conducere i-a fost retars sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă.
 
Foto cu caracter ilustrativ