IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.27 IULIE 2021
La data de 26 iulie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Floreşti au reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, 2 bărbaţi cu văstele de 45 de ani, respectiv 24 de ani, din comuna Măgureni, săvârşind infracţiunile de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional proprietate privată şi sustragere de arbori din fondul forestier naţional proprietate privată, din Legea 46/2008- Codul Silvic.
În fapt, la data de 07 iulie a.c., organele de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 2 Floreşti au fost sesizate prin plângere, de către un bărbat din comuna Măgureni, cu privire la faptul că, două persoane cunoscute i-ar fi tăiat şi sustras cu ajutorul unui atelaj hipo, tras de un cal, 14 arbori de diferite dimensiuni şi specii din pădurea situată în comuna Măgureni.
În cursul zilei de ieri, urmare a informaţiilor obţinute, poliţiştii au efectuat o pândă în zona proprietăţii private, ocazie cu care i-au surprins în flagrant doi bărbaţi, în timp ce transportau material lemons, provenit de la tăierea a 8 arbori, cu ajutorul unui atelaj hipo tras de un cal.
În urma administrării probatoriului, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de aceştia, pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional proprietate privată şi sustragere de arbori din fondul forestier naţional proprietate privată, urmând ca în cursul zilei de azi, dosarul cauzei sa fie prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, cu propunerea de luare a unei alte măsuri preventive.
 
REŢINUT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS ŞI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
La data de 25 iulie a.c., în jurul orei 22.20, poliţiştii oraşului Vălenii de Munte, au fost sesizaţi, prin intermediul S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat, din comuna Izvoarele, despre faptul că în timp ce conducea autoturismul personal pe DN1A în localitatea Teişani, a fost acroşat de un autoturism a cărui semnalmente nu le-a reţinut şi care a părăsit locul producerii accidentului.
La faţa locului s-a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, accidentul fiind soldat cu pagube materiale.
În urma activităţilor informativ – operative desfăşurate, în cursul zilei de ieri, a fost identificat conducătorul autoturismului, un bărbat din comuna Ceraşu.
Procedându-se la verificarea acestuia în bazele de date, s-a constat că acesta figura cu permisul de conducere ”cu restricţii – reţinut”. 
De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest din dotarea Poliţiei oraşului Vălenii de Munte, a relevat o concentraţie de 0,93 mg/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost transportat la spital, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Faţă de bărbatul de 32 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore.
 
PRINŞI LA VOLAN CU PERMIS ANULAT ŞI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI 
 
La data de 26 iulie a.c., în jurul orei 07:00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti, au fost sesizaţi de către Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi  Prahova despre faptul că au oprit pentru control, în zona Gării de Sud, un autoturism al căui conducător auto nu putea prezenta documentele personale şi ale autoturismului.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii Biroului Rutier au constatat în urma verificărilor efectuate, faptul că bărbatul figurează ca având dreptul de a conduce cu restricţii-anulat.  
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. 
În cauza s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat.
În aceaşi zi, în jurul orei 23:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi, în timp ce efectuau supravegherea şi controlul traficului rutier, au oprit pentru control pe strada Republicii din oraşul Băicoi,  un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 27 de ani, cu domiciliul în această localitate. 
Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i reţinut permisul de conducere, totodată aducându-i-se la cunoştinţă că nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 
Ulterior, în jurul orei 00:00, bărbatul a fost observat de acelaşi echipaj de poliţie conducând autoturimul mai sus menţionat, iar la vederea echipajului a schimbat brusc direcţia de mers intrând cu roata într-un şanţ. 
A fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
 
Foto cu caracter ilustrativ