ACTIVITĂŢI POLIŢIA LOCALĂ PLOIEŞTI 19-25 IULIE 2021

Sancţiuni pentru nerespectarea masei maxime admise

76 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 18.430 lei au fost aplicate în perioada 19-25 iulie 2021, de către poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie pe Drumurile Publice, pentru nerespectarea regulilor privind oprirea, staţionarea, accesul interzis, circulaţia şi staţionarea microbuzelor şi autobuzelor.
Din totalul celor 76 de sancţiuni, un număr de 25 au fost aplicate în urma acţiunilor comune ce au avut ca obiect nerespectarea prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 131/2011 privind reglementarea circulaţiei în municipiul Ploieşti a autovehiculelor cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone, desfăşurate în zilele de 21 şi 22 iulie 2021, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Ploieşti - Biroul Mobilitate şi Trafic Urban. Conducătorii auto care nu au respectat prevederile legale privind masa maxima admisă au fost depistaţi circulând pe străzile Lupeni, Mihai Bravu, Şoseaua Vestului.
Poliţiştii locali cu atribuţii pe linie de circulaţie rutieră vor desfăşura în continuare astfel de acţiuni şi în alte zone ale municipiului Ploieşti, pentru asigurarea condiţiilor de siguranţă a traficului rutier şi în vederea eliminării sau a reducerii situaţiilor generatoare de disconfort, precum şi pentru reducerea poluării şi a degradării carosabilului din cauza traficului deosebit de intens.


Sancţiuni pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială

Acţiunile pentru prevenirea, combaterea, depistarea şi sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, precum şi a curăţeniei localităţii, au continuat şi în perioada 23-25 iulie 2021.
Astfel, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică, precum şi cei din Birourile de Intervenţie Rapidă, au patrulat în locurile de agrement publice (parcuri, locuri de joacă pentru copii), cu preponderenţă în zona Parcului "Regele Mihai I al României", parcul situat vis-à-vis de Kaufland Vest, parcul din zona blocului nr. 26 strada Mărăşeşti, Parcul Mc' Donald's Nord, parcul situat pe strada Andrei Mureşanu, parcul din str. Trotuş, parcurile din zona centrală, etc.).
Au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 8.430 lei, un număr de 61 de persoane, după cum urmează:
 nerespectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice - 26 sancţiuni contravenţionale
 abandonarea de deşeuri menajere şi asimilabile acestora pe domeniul public (ambalaje, coji de seminţe) - 24 sancţiuni contravenţionale
 încălcarea prevederilor legale privind consumul produselor din tutun - 4 sancţiuni contravenţionale
 acte de identitate expirate - 7 sancţiuni contravenţionale
De asemenea, în cursul săptămânii 19-25 iulie 2021, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine
Publică au acţionat în permanenţă conform atribuţiilor pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care încalcă normele legale, fiind întocmite 123 procese - verbale de constatare a contravenţiei, în valoare totală de 13.105 lei şi constatate şi 2 infracţiuni, precum:

 Lovirea unei femei însărcinate

Sâmbătă, 24 iulie 2021, în jurul orelor 22:25, în timp ce patrulau pe Bulevardul Republicii-intersecţie cu strada Nicolae Titulescu, poliţiştii locali au observat două persoane de sex masculin şi o persoană de sex feminin care se aflau într-o altercaţie fizică şi verbală, iar unul dintre bărbaţii implicaţi în conflict o lovise pe femeia care era însărcinată.

Poliţiştii locali au intervenit pentru aplanarea conflictului, solicitând totodată sprijinul colegilor din cadrul structurii de intervenţie rapidă.

Agresorul, identificat în persoana numitului T.T.B, în vârstă de 36 de ani, domiciliat în Ploieşti, a fost încătuşat şi predat lucrătorilor Secţiei nr. 2 de Poliţie sosiţi la faţa locului. Totodată acesta a fost sancţionat de poliţiştii locali cu amendă contravenţională în valoare de 200 lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru "provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice".
De asemenea, a fost solicitată intervenţia unui echipaj SMURD pentru acordarea de îngrijiri medicale femeii însărcinate.

Distrugerea mobilierului urban
În data de 25.07.2021, în jurul orei 01.00, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică, a observat în timp ce patrula pe aleile din Parcul Regele Mihai I al României, două persoane care distrugeau mobilierul urban.
În momentul în care cele două persoane au observat prezenţa poliţiştilor locali, au fugit, una dintre acestea fiind prinsă în zona străzii Saturn.
Poliţiştii locali au procedat la conducerea şi predarea persoanei în cauză pe bază de proces-verbal, poliţiştilor din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie. În urma verificărilor s-a constatat faptul că numitul Z.C. este minor, astfel că a fost sancţionat contravenţional numitul G.F., în calitate de tutore al acestuia, cu amendă în cuantum de 100 lei pentru nesupravegherea minorului, conform Legii nr. 61/1991.

 Sancţiuni privind nerespectarea regulilor de salubrizare a municipiului

 În perioada 19-23 iulie 2021, poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 28.000 lei, pentru abandonarea de deşeuri menajere şi asimilabile acestora, resturi vegetale, resturi de materiale de construcţii, electrocasnice şi mobilier scos din uz pe domeniul public, precum şi pentru neefectuarea curăţeniei şi igiena căilor publice de către operatorul serviciului de salubrizare şi pentru neasigurarea prestării acestui serviciu, conform prevederilor contractuale şi regulamentului de salubrizare.

Poliţia Locală Ploieşti are în vedere prin activităţile desfăşurate, să asigure cetăţenilor un climat de siguranţă, ordine şi confort şi stă permanent la dispoziţia dumneavoastră prin Dispeceratul instituţiei, la numerele de telefon 0244/954 şi 0244/513255, precum şi prin intermediul adresei de e-mail : office@polocploiesti.ro .

 

Sursa si foto:Politia Locala Ploiesti