IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.25 IULIE 2021
 
BĂRBAT REŢINUT PENTRU INFRACŢIUNEA DE LOVIRE SAU ALTE VIOLENŢE
 
La data de 24 iulie a.c., în jurul orei 20:15, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.10 de poliţie Valea Călugărească au fost sesizaţi, de către un bărbat, despre faptul că acesta ar fi agresat un alt bărbat, în timp ce se aflau pe o stradă din comuna Dumbrava.
Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat că apelantul, aflat sub influenţa alcoolului a intrat într-un conflict spontan cu un alt bărbat, care se afla de asemenea sub influenţa alcoolului.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 61/1991 cu amendă în valoare de 1.000 de lei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
În urma administrării probatoriului, faţă de bărbat s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore.
 
REZULTATELE POLIŢIŞTILOR RUTIERI DIN 24 IULIE
 
În jurul orei 10.00, poliţişţii din cadrul Secţiei nr.2 de poliţie rurală Floreşti, în timp ce efectuau activităţi pe linie de poliţie rutieră în comuna Filipeştii de Pădure, au oprit pentru control, un autoturism, în care se aflau două persoane.
Poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto, documentele personale şi ale autoturismului, ocazie cu care a declarat verbal că nu are asupra sa documentele solicitate.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul, de 47 de ani, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Ora 13.40, poliţiştii Secţiei nr.9 de poliţie rurală Puchenii Mari, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier în comuna Olari, au observat un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat, despre care se cunoştea faptul că nu posedă permis de conducere.
 
Poliţiştii au pornit în umărirea autoturismului, pe drumurile comunale din satul Fânari, moment în care după mai multe avertizări cu sistemele luminoase şi acustice, conducătorul auto a fost interceptat şi oprit.
În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, bărbatul, nu figura ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a rezultat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar pentru săvărşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
REZULTATELE POLIŢIŞTILOR RUTIERI DIN 25 IULIE
 
La data de 25 iulie a.c., în jurul orei 13.15 poliţiştii oraşului Băicoi, în timp ce executau activităţi specifice de supraveghere, îndrumare şi control al traficului rutier pe strada Schelei din oraşul Băicoi, au oprit pentru control o autoutilitară care circula din direcţia Piaţă Mixtă către strada Republicii. 
Conducătorul auto a fost identificat, iar din verificările efectuate, a reieşit faptul că acesta are permisul deconducere suspendat în perioada 27 iunie a.c.- 26 iulie a.c., fără a avea drept de a conduce autovehicule pe drum public la momentul opririi. 
În cauză se efectuează cercetări pentru savârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a coduce i-a fost suspendată.
În aceeaşi zi, în jurul orei 13:45, la sediul Poliţiei Municipiului Ploieşti s-au prezentat doi conducători auto care au declarat că au fost implicaţi într-un accident rutier soldat cu pagube materiale pe strada Cornăţel din municipiu.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, care, în cazul unuia dintre cei doi a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. 
În seara aceleiaşi zile, în jurul orei 22:30, a fost dat în atenţie, un autoturism care circula haotic pe raza comunei Izvoarele. Astfel, la scurt timp, poliţiştii din cadrul Poliţiei orasului Vălenii de Munte, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN1 A, în localitatea Vălenii de Munte, au oprit pentru control, autoturismul mai sus menţionat, la volanul căruia se afla un bărbat domiciliat în comuna Teişani. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.
Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului Rutier au identificat autorul unui accident, produs pe raza localităţii Valea Călugărească, iar prin ordonanţă, s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în după-amiaza zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti în vederea aplicării unei alte măsuri preventive.
În fapt, la data de 24 iulie a.c., în jurul orei 21.40, s-a produs un accident rutier pe DN1 B E577, în zona km. 19+860 m, în localitatea Valea Călugărească, soldat cu vătămarea corporală a unei femei în vărstă de 46 de ani, conducătorul autoturismului implicat părăsind locul faptei, fără încuviinţarea poliţiei.
Potrivit activităţilor întreprinse, au fost stabilite elementele de identificare ale autovehiculului implicat şi traseul urmat de acesta, fapt ce a condus la premiza că proprietarul poate fi din zona oraşului Mizil, sens în care datele au fost furnizate poliţiştilor, care au executat activităţi operativ-informative ce au condus la identificarea autoturismului implicat în accident şi a conducătorului auto.
În cauză a fost identificat conducătorul autoturismului, în persoana unui bărbat de 23 de ani, domiciliat în oraşul Mizil.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Foto cu caracter ilustrativ