IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.19 IULIE 2021
DOI BĂRBAŢI REŢINUŢI PENTRU INFRACŢIUNILE DE DISTRUGERE ŞI VIOLARE DE DOMICILIU
 
La data de 17 iulie a.c., în jurul orei 00:15, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că două persoane ar fi pătruns în curtea sa şi i-ar fi spart geamurile locuinţei. 
Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat că una dintre persoanele care au spart geamurile locuinţei este fiul apelantului.
În fapt, acţiunea fiului şi a celuilalt bărbat s-a produs în urma unui conflict, pe care acesta l-ar fi avut cu tatăl său în cursul aceleiaşi zile, pe fondul consumului de alcool.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi violare de domiciliu. 
În aceeaşi zi, în urma administrării probatoriului, faţă de cei doi bărbaţi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore.
 
DOSAR PENAL PENTRU NELUAREA MĂSURILOR  DE PREVENIRE A ATACULUI CANIN
 
La data de 18 iulie a.c., ora 18:02, poliţiştii Secţiei nr. 11 poliţie rurală Drajna au fost sesizaţi de către un bărbat din comuna Măneciu, despre faptul că a fost muşcat de câinele vecinului său. 
În baza sesizării s-a constituit echipa operativă, care s-a deplasat la faţa locului unde a constatat faptul că bărbatul din comuna Măneciu, în timp ce se afla la domiciliu a mers în grădina din spatele casei, pentru a o supraveghea pe fiica sa. În acest timp câinele vecinului său, rasa ciobănesc, ar fi intrat în grădina acestuia, muşcându-l şi provocându-i leziuni la nivelul piciorului stâng. 
Bărbatul, în vărstă de 31 de ani nu a solicitat intervenţia ambulanţei şi nu a dorit să fie transport la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluarea de către propietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, cercetările fiind continuate de poliţiştii Postului de Poliţie Măneciu.
 
 
REZULTATELE POLIŢIŞTILOR RUTIERI DIN 18 IULIE
 
În jurul orei 7.35, poliţişţii din cadrul Secţiei rurale Câmpina, în timp ce se aflau în satul Brebu Megieşesc, au oprit pentru control, un autoturism, care circula din direcţia centru Brebu către sat Lunca Mare. 
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul figura cu dreptul de a conduce „ANULAT” din data de 17 februarie 2020.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate medicală pentru prelevare de probe biologice de sânge.
Bărbatului i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat şi  conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. 
Ora 8.00, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Mărăşeşti, au oprit un autoturism, care circula din direcţia Centru.
Permisul de conducere prezentat de către conducătorul auto nu îi acorda dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România, iar în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că acesta nu figura cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 
În acelaşi timp, poliţiştii Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea sarcinilor de serviciu, în localitatea Albeşti Paleologu, au oprit un autoturism, care se deplasa din direcţia Buzău către Ploieşti.
Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate medicală pentru prelevare de probe biologice de sânge.
 Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Pe timpul serii, în jurul orei 19:00, tot poliţiştii Serviciului Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi de control şi supraveghere al traficului rutier pe DN1, pe raza localităţii Boldeşti Scăeni, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani, domiciliat în municipiul Ploieşti. 
 
Având în vedere faptul că bărbatul avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind unul pozitiv, indicând prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. 
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.
 În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv.
 
3 ore mai tarziu, ora 21.30, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului pe strada Căliman din municipiu, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat. 
S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul DrugTest, iar în urma testării a fost obţinut un rezultat pozitiv, indicând prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. 
Având în vedere rezultatul testării, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
Şi în această cauză, poliţiştii efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv.
 
Foto cu caracter ilustrativ