Patru eleve ale Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” Ploieşti au câştigat o bursă de studiu la Bruxelles

 

Elevele Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” Ploieşti, Rania Derweesh, Daria Primăvăruş, Aytana Anghel şi Diana Sîrbu, sub îndrumarea domnului profesor Gelu Hanganu, au fost premiate cu o bursă de studiu la Bruxelles- în urma unui proiect ce a evidenţiat priorităţile Uniunii Europene.

Concursul, numit „Viitorul Europei este viitorul meu”, a fost organizat de către Ramona Strugariu, europarlamentar USR PLUS, în contextul Conferinţei privind viitorul Europei. Având la bază politici educaţionale şi de tineret, concursul a reunit tineri din întreaga ţară, dornici să-şi exprime părerile la nivel european. Ideile prezentate de tineri vor fi, ulterior, analizate şi susţinute de către echipa de deputaţi ai USR PLUS în cadrul negocierilor formale privind viitorul Europei.

Cele patru tinere au realizat un videoclip intitulat “A fost odată în Europa…”, care detaliază vieţile opozante ale unor adolescente dintr-o ţară dezvoltată, respectiv una în curs de dezvoltare, accentuând nevoia pentru uniune la nivel european şi pentru progres în domenii precum educaţia, tehnologia, transportul public şi îngrijirea medicală. Videoclipului i-a fost acordat premiul I, fiind distribuit pe reţelele de socializare ale doamnei europarlamentar.

Premiul constă într-o bursă de studiu la Bruxelles, în timpul căreia echipa câştigătoare va avea ocazia de a vizita Parlamentul European şi de a întâlni membri proeminenţi ai acestuia.

Cele patru tinere şi-au dezvoltat prin intermediul acestui proiect pasiunea pentru politică şi implicare în societatea civilă, pe care şi-o cultivă permanent prin intermediul participării la concursuri precum Parlamentul European al Tinerilor şi Simulări ONU. Adolescentele îşi concentrează acest interes şi în cadrul unei reviste de politică, istorie şi economie pe care au fondat-o (Daily Dose of Millennial).

Concursul reprezintă un început promiţător pentru aceste eleve, de la care sperăm că vom vedea mai multe în viitorul apropiat.

Proiectul echipei poate fi vizionat accesând acest link:

https://fb.watch/6OgOcIJZOk/

Sursa:Comunicat de presa