IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.16 IULIE 2021
INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
La data de 15 iulie a.c., în jurul orei 11:00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti, au oprit pentru control un autoturism care circula pe DJ 145. 
 
Când autoturismul a fost oprit, persoana de la volan, o tânără în vârstă de 18 ani domiciliată în comuna Filipeştii  de Pădure a coborât din autoturism şi s-a mutat pe locul din spate, în locul ei urcând un bărbat.  În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că tânăra nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  
 
În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis pentru săvârşirea infracţiunilor de încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere,   şi pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.
 
La aceeaşi dată, în jurul orei 01:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Buşteni, au oprit pentru control, pe strada Zamorei, un motoscuter, care nu avea număr de înregistrare.
 
Cu această ocazie, a fost identificat conducătorul motoscuterului, un bărbat domiciliat în Buşteni, care în urma verificărilor efectuate s-a constatat că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În cauză a fost deschis dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere. 
 
REŢINUT PENTRU TÂLHĂRIE
 
Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii secţiei nr.2 de poliţie Rurală Floreşti, au reţinut un bărbat, în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.
 
În fapt, la data de 10 iulie a.c., o persoană necunoscută i-ar fi sustras bicicleta unui bărbat, prin smulgere. Astfel, după ce bărbatul a ieşit din curtea imobilului său, cu intenţia de a se urca pe bicicletă şi a merge la magazinul din proximitate, persoana necunoscută, aflându-se pe stradă, s-a apropiat de bărbat într-un ritm alert şi l-ar fi împins pe acesta cu umărul peste braţe, moment în care i-a smuls bicicleta.
Urmare a activităţilor efectuate, poliţiştii prahoveni au identificat persoana bănuită de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, un bărbat în vărstă de 48 de ani, din comuna Măgureni.
 
Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.
 
Foto cu caracter ilustrativ