REZULTATELE  POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI DIN DATA DE 14 IULIE  2021
In intervalul orar 7.00-9.00, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au acţionat în localitatea Bucov, pentru disciplinarea conducătorilor auto şi reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere care au avut ca principală cauză de producere VITEZA.
Au fost controlate 47 de autovehicule, s-au efectuat 26 de testări cu aparatul alcool test, şi s-au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale.
 
Tot poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat, pe raza localităţii Valea Călugărească şi a municipiului Ploieşti, pentru prevenirea şi combaterea "pirateriei rutiere". 
Cu această ocazie, în localitatea Valea Călugărească, a fost depistat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Urlaţi, care efectua transport ilegal de persoane, contra cost. 
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.38/2003, cu amendă în valoare de 1.000 de lei
Ca măsură complementară,  au fost reţinute plăcuţele şi certificatul de înmatriculare.
 
În cursul nopţii trecute, în jurul orei 1:40, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Floreşti au efectuat semnal de oprire unui autoturism care circula DJ 720 pe direcţia DN1- Călineşti, însă conducătorul auto nu a oprit, motiv pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, iar după aproximativ 1 kilometru s-a conformat semnalelor poliţiştilor.
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
 În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sursa:IPJ Prahova