ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 12 iulie 2021
 
În perioada 09 – 12 iulie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 118 de misiuni, din care 46 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 70 urgenţe medicale şi 2 activităţi de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru lichidarea a 7 incendii, 2 arderi necontrolate, o inundaţie, 11 intervenţii la fenomene meteorologice, o asanare de muniţie, precum şi în alte 21 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale, asistenţă persoană etc. 
70 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 13 accidente rutiere în urma cărora o personă şi-a pierdut viaţa şi alte 10 au fost transportate de urgenţă la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.
Permanent la datorie!
Efectele codurilor meteorologice s-au resimţit în 2 localităţi, respectiv Ploieşti şi Plopu. Pompierii militari au intervenit duminică după-amiaza, cu motopompe după ce, din cauza ploilor torenţiale, un beci dar şi mai multe străzi au fost inundate.
Totodată din cauza rafalelor de vânt puternice zece copaci au fost doborâţi pe carosabil şi pe autoturime. În municipiul Ploieşti (străzile Emile Zola, Metalurgiştilor, Apelor, Oituz, Arhip Nicolae, Gheorghe Doja, Bulevardul Independenţei,  Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie) şi în satul Hârsa din localitatea Plopu, pompierii au acţionat cu drujbe pentru degajarea copacilor şi revenirea la starea de normalitate. Mai multe bucăţi de tablă provenite dintr-un acoperiş au fost despinse de vânt în Ploieşti -  Piaţa Victoriei. Salvatorii au acţionat pentru îndepărtarea acestora deoarece reprezentau un pericol pentru trecători.
Locuinţă mistuită de flăcări!
O familie din municipiul Ploieşti a rămas fără acoperiş deasupra capului după ce un incendiu violent care le-a mistuit întreaga locuinţă, dar şi anexele acesteia. Alarma s-a dat sâmbătă seara, în jurul orei 19.53. Imediat, la locul evenimentului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere, o autoscară, o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi o ambulanţă de prim ajutor. Având în vedere amploarea şi intensitatea evenimentului, în sprijin au fost mobilizate alte 3 maşini de stingere. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta generalizat şi cu degajare mare de fum, pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp. Proprietara, cu atac de panică a fost asistată medical la locul evenimentului, însă a refuzat transportul la spital. Se pare că focul a pornit din cauza unei defecţiuni la centrala termică                                                                  
Accident rutier grav pe DN1!
Cinci persoane, printre care şi un băieţel de trei ani, au fost rănite într-un accident produs duminică pe DN 1, în dreptul localităţii Băicoi. O femeie de 69 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a intrat în stop cardio-respirator. În coliziune au fost implicate două autoturisme în care se aflau cinci persoane. Una dintre victime a fost găsită încarcerată şi inconştientă.
Celelalte patru persoane rănite au fost preluate de echipaje SMURD şi SAJ şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Ploieşti. Este vorba despre o femeie în vârstă de 39 de ani, un bărbat de 71 de ani, un băieţel de 3 ani şi un bărbat de 40.
Incendiu violent la o locuinţă!
O locuinţă din localitatea prahoveană Slănic a fost distrusă în totalitate de un incendiu care a izbuncit în miez de noapte. Evenimentul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01:11. Peste 3 ore s-au luptat pompierii cu flăcările pentru a domoli vâlvătaia care ameninţa şi locuinţele din apropiere. La sosirea echipajelor de salvatori, incendiul se manifesta violent şi generalizat la întreaga locuinţa şi la anexele gospodăreşti pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată.
 
Foto cu caracter ilustrativ