CONFERINŢĂ PENITENCIARUL PLOIEŞTI.Lucrarea Harului şi responsabilitatea libertăţii omului”
 
           Joi, 1 iulie 2021, Penitenciarul Ploieşti, cu sprijinul Bisericii Ortodoxe Române şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a organizat Conferinţa - ”Lucrarea Harului şi responsabilitatea libertăţii omului”. 
În cadrul evenimentul desfăşurat la Aşezământului social-pastoral ”Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman a fost organizată şi o expoziţie cu  picturi, realizate de către persoane private de libertate. Evenimentul a fost precedat de oficierea Sfintei Liturghii şi Slujba Parastasului pentru apărătorii şi mărturisitorii ortodoxiei din închisorile comuniste, la care au participat preoţi de penitenciare, preoţi invitaţi, personalul din sistemul penitenciar, colaboratori ai unităţii penitenciare. 
În cadrul conferinţei au susţinut alocuţiuni invitatul special -părintele Vasile IOANA de la parohia ”Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” Bucureşti, părintele consilier patriarhal Ciprian IONIŢĂ, părintele Florin SMARANDI, părintele Constantin Rădulescu şi doamna comisar şef de poliţie penitenciară Magdalena Toma, director adjunct Reintegrare socială din cadrul Penitenciarului Ploieşti. 
Conferinţa face parte din demersurile susţinute de către sistemul penitenciar de promovare a valorilor sociale, de promovare a unei atitudini proactive faţă de educaţie şi dezvoltarea personală şi de informare a comunităţii cu privire la activităţile şi programele de reintegrare socială desfăşurate în aşezămintele de detenţie, în vederea facilitării reintegrării sociale a persoanelor private de libertate.
La conferinţă au participat atât preoţi de penitenciare, personal din sistemul administraţiei naţionale a penitenciarelor, precum şi reprezentaţi ai instituţiilor partenere: Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Prahova, reprezentantul Instituţiei Avocatul Poporului, voluntari şi reprezentanţi ONG-uri.  
Participarea la lucrările conferinţei s-a realizat cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.