IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ. 5  IUNIE 2021
LA VOLAN SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI 
 
La data de 4 iulie a.c., în jurul orelor 14:40, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier  au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe DN1 E60, în afara localităţii Negoieşti, soldat cu pagube materiale. În fapt, şoferul autovehiculului,  ar fi pierdut controlul volanului şi a intrat în separatorii de sens din beton, ulterior, fiind proiectat în afara părţii carosabile, fără a necesita îngrijiri medicale. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea reccoltării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. 
 
DEPISTAT DUPĂ CE AR FI ÎNCERCAT SĂ SUSTRAGĂ COMPONENTE AUTO 
 
La data de 3 iulie a.c., în jurul orei 04:30, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că două persoane necunoscute ar fi demontat componente de la un autoturism, pe o stradă din municipiul Ploieşti.  
Imediat după sesizare, poliţişti Secţiei de Poliţie nr. 2 Ploieşti au pornit în urmărirea maşinii cu care se deplasau cei doi bărbaţi, maşina fiind oprită pe o stradă din Ploieşti. Pentru a-şi asigura scăparea, cei doi bărbaţi au fugit la vederea poliţiştilor, însă la scurt timp unul dintre ei a fost imobilizat, fiind dus la audieri. 
În continuarea investigaţiilor şi cercetărilor, au fost puse în executare trei mandate de percheziţie domiciliară pe raza oraşului Mizil şi în comuna Berceni. În urma pecheziţiilor au fost ridicate mai multe catalizatoare auto precum şi mai mai multe scule susceptibile a fi utilizate la demontarea ori secţionarea de componente auto.
Făţă de persoana bănuită a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, precum şi pentru depistarea celui de-al doilea bărbat bănuit de săvârşirea infracţiunii.
 
Foto cu caracter ilustrativ