Alegerile locale parţiale din  comuna Şotrile, fără incidente deosebite în ceea ce priveşte asigurarea ordinii publice
Alegerile locale parţiale s-au desfăşurat, în comuna Şotrile, fără incidente deosebite în ceea ce priveşte asigurarea ordinii publice.
Pe parcursul acestei zile, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova au verificat şi au gestionat cu celeritate toate sesizările privind evenimentele electorale, în contextul organizării alegerilor locale parţiale. 
Poliţiştii prahoveni vor rămâne în dispozitiv pentru a verifica, şi în continuare, toate sesizările primite, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona secţiilor de votare, dar şi pentru asigurarea securităţii transportului materialelor rezultate în urma procesului de votare către Biroul Electoral Judeţean. 
Peste 40 de poliţişti au fost  mobilizaţi pentru protecţia secţiilor de votare, soluţionarea cu celeritate a eventualelor sesizări de incidente electorale şi constituirea rezervelor de intervenţie. 
În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii au asigurat paza celor 5 secţii de votare, pe care le-au predat preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de vot, cu sigiliile intacte, astfel încât în această dimineaţă, la ora 7.00, procesul de vot a început fără probleme.
Anterior zilei votului, pentru a preveni situaţiile de risc pentru cetăţeni, pompierii au efectuat controale în scop preventiv în secţiile de vot şi instruiri cu membrii birourilor electorale asupra modalităţilor practice de evacuare a persoanelor, precum şi a materialelor şi documentelor specifice procesului electoral.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/DIGI 24