În perioada 24 – 25 iunie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 26 misiuni
În perioada 24 – 25 iunie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 26 misiuni, din care 6 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 19 urgenţe medicale şi o activitate de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru lichidarea a două incendii, precum şi în alte patru intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale, asistenţă persoană etc. 
18 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere produse în localităţile Tăriceni şi Ariceştii Rahtivani.
 
Pompierii prahoveni au intervenit joi după-amiaza, în jurul orei 15:54, în urma unui apel referitor la un copil care a alunecat într-o balastieră. 
La scurt timp după apel pompierii au demarat căutările la Balastiera de la Gura Vitioarei ale tânărului  în vârstă de 14 ani. Se pare că acesta a alunecat în locul amintit şi a dispărut fără urmă. În zona respectivă adâncimea apei este de 5-6 m, debitul este mare si vizibilitatea este redusa.
Căutarile au început imediat după momentul anuntarii evenimentului, iar salvatorii au făcut eforturi pentru a găsi copilul cât mai repede. Din păcate, pentru el a fost prea târziu. După aproximativ o oră de resuscitare, copilul a fost declarat decedat de către medicul sosit la locul intervenţiei.
La faţa locului au fost mobilizate operativ două autospeciale de stingere, o autospecială de intervenţie cu scafandrii, două bărci pneumatice şi o ambulanţă SMURD.
 
Un utilaj a ars ca o torţă ieri, în jurul orei 16:55, pe strada Republicii din localitatea Comarnic. La sosirea echipajelor de pompieri la locul intervenţiei, maşina era parcată iar conducătorul auto a reuşit să iasă imediat ce a văzut că iese fum de sub maşină. Focul a pornit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric produs la un cablu electric cu defecţiuni. Pompierii militari au acţionat cu o autospecială pentru stingerea flăcărilor.
 
Sursa:Comunicat ISU PRAHOVA
Foto cu caracter ilustrativ