ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 24 iunie 2021

 

În perioada 23 – 24 iunie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 32 misiuni, din care 10 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 22 urgenţe medicale. Echipajele de salvatori au acţionat pentru 6 intervenţii la fenomene meteorologice, precum şi în alte 9 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale, asistenţă persoană etc.

43 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 5 accidente rutiere, în urma cărora două persoane au fost transportate de urgenţă la spital.

Miercuri dimineaţa, în jurul ore 09:25 pompierii militari prahoveni au acţionat cu motopompe pentru evacuarea apei din 6 beciuri inundate în satul Livadea din localitatea Vărbilău.

Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea şi înlăturarea potenţialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situaţiei din zonele vizate precum şi evoluţia acesteia.

RECOMANDĂRI:

Pentru evitarea producerii unor situaţii de urgenţă care pot afecta viaţa şi bunurile, recomandăm cetăţenilor ca pe timpul căderilor de grindină şi vijeliilor să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torenţial, îndemnăm populaţia din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei.

Foto cu caracter ilustrativ